7 Spotify-trucjes die je nog niet kende

Mark Hofman | 3 maart 2016
music

Het is de grootste streaming-service op de planeet en heeft een grote collectie aan muziek: we hebben het natuurlijk over Spotify. De streaming-gigant gaat al een tijd mee en heeft in de loop der jaren meerdere innovaties doorgevoerd, maar ken jij alle functies al van het platform? Wij denken van niet en komen daarom met 7 Spotify trucjes-die je nog niet kende, enjoy!

Elke week wat nieuws

Je favoriete muziek kun je natuurlijk niet vaak genoeg horen, maar afwisseling kan soms ook wel eens lekker zijn. Wanneer je gebruiktmaakt van de 'Discover Weekly'-functie zit je op dat gebied in elk geval goed. Spotify kiest, naar aanleiding van je muziekkeuze, elke week dertig nieuwe tracks uit en zet ze in een lijstje, genoeg nieuwe muziek te ontdekken dus!

Lekker privé

Leuk dat je kunt zien waar je vrienden naar luisteren, maar soms is een beetje privacy ook niet verkeerd. Misschien kun jij als hardcore-fan soms ook wel genieten van een beetje George Michael op z'n tijd en dan kunnen we begrijpen dat je dat niet met al je vrienden wilt delen. Voor zulke situaties is de 'Private Sessions'-optie ideaal! Klik op je gebruikersnaam en selecteer de 'Private Session' optie, zodat niemand ziet waar je naar luistert!

Terug in de tijd

Welke muziek zou jij tien, twintig of zelfs dertig jaar geleden leuk gevonden hebben? Dat is een moeilijke vraag, maar met 'Taste Rewind' kun je erachter komen. Selecteer het jaar waarvan jij je muziek wilt hebben en Spotify doet de rest. Ook dit staat weer in verband met de nummers die je luistert en hebt toegevoegd aan een playlist. Ideaal!

Rennen zal je!

Sommige mensen vinden hardlopen heerlijk, maar zonder muziek hoeft het van ons niet. Gelukkig is Spotify daar om je te motiveren en hebben ze de 'Running'-functie bedacht. De muziek wordt geselecteerd op basis van het tempo waarin je rent, supertof! Dus wanneer je 'Hello' van Adele voorbij hoort komen, moet je doorhollen!

Concert

Behalve dat Spotify uitkiest naar welke muziek je in de jaren '80 geluisterd had en welke tracks je waarschijnlijk tof vindt, geeft de service je ook nog eens meldingen wanneer er een concert van je meest beluisterde artiesten plaatsvindt. Luister je veel naar Kygo? Nou mooi! Die speelt toevallig binnenkort in de Heineken Music Hall, makkelijk toch?

Met z'n alle!

Je geeft graag feestjes met je vrienden, maar er is altijd gezeik over de muziek. De een luistert graag naar Hardwell, de ander naar Radical Redemption. Met de 'Playlist with friends'-optie maak je samen een playlist aan en moet je gewoon rustig afwachten tot je nummer voorbij komt fietsen.

Lekker meekrijsen

Wanneer op datzelfde feestje de nacht valt en het bier op is, heb je misschien nog wel zin om even aan karaoke te gaan doen met z'n allen, dat is immers het beste idee wat je in tijden hebt gehad! Toch is het lastig dat er geen karaoke-machine in huis is, maar met Spotify kun je het wel creatief oplossen. Via de optie 'Lyrics' verschijnt de tekst van een nummer in beeld en loopt het nog mee met de muziek ook! Je kunt dus gewoon karaoke doen, alleen dan zonder microfoons, en dat is misschien maar beter ook!

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws