Vinyl-gekte verovert zowel de States als Nederland

Bart Remmers | 6 juni 2016
music

Grootse vinyl-beurs

Dat het vinyl nog steeds aan een opzienbarende comeback bezig is, is al lang geen nieuws meer. Keer op keer blijkt dat consumenten en vooral ook dj's de zwarte schijven met de groeven erin prefereren boven cd's, usb-sticks en streamingdiensten.
 
Om het succes van vinyl nog eens te benadrukken, reizen we af naar het Amerikaanse plaatsje Eugene in de staat Oregon. Daar vond afgelopen weekend een gigantische platenbeurs plaats, afgeladen vol met vinyl en mensen die zweren bij het zwarte, ronde goud. 

Vinyl: van Dizzy tot Diplo

Vinyl-gek K.I. Lynch en de lokale dj Andre Sirois zijn de mannen achter de 'Top Score Record Show', honderden enthousiastelingen komen als bijen op honing op de beurs af, waar je alles kunt vinden wat ooit op vinyl is geperst. Van Dolly tot Diplo en van Dizzy tot Devo… Het ligt er in de bakken te shinen.
 
Lynch vindt het overigens niet vreemd dat een breed publiek naar de beurs komt. 'Het is best cool om te zien dat jong en oud hier samen komt. Bij platen heb je niets te maken met grenzen tussen leeftijd, religie, ras of wat dan ook.'
 
O ja, wil jij ook eens snuffelen, kopen en draaien tijdens de 'Top Score Record Show'? In september kun je weer terecht in Oregon, USA. Of ga gewoon naar een van de vele beurzen of vinyl-speciaalzaken bij jou in de buurt, want ook in Nederland wint vinyl weer aan populariteit.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws