Steve Aoki komt met nieuwe track én video met een boodschap

Ivo Mollemans | 20 juli 2016
music

​​Nieuwe EP Steve Aoki is onderweg

Jouw zomer wordt nog een stukje leuker, want de hele maand juli zal niemand minder dan Steve Aoki elke vrijdag een nieuw nummer met bijbehorende videoclip online zetten! De nummers maken deel uit van zijn nieuwe EP getiteld 4oki. Het eerste nummer, 'ILYSM', is een samenwerking met Autoerotique en is een future house plaat. Het tweede nummer word gekenmerkt door rauwe bass house en is geproduceerd met Shaun Frank.

​Videoclips van Steve Aoki dienen maatschappelijk doel

​Met de bijbehorende videoclips voor de nummers probeert Aoki de rollen van verschillende mensen weer te geven in de maatschappij. De video's zijn gesplitst in vier delen. In elk deel word het verhaal verteld van een andere persoon, maar ze spelen zich af in dezelfde omgeving. In de eerste video is te zien hoe iemand die geboren is met albinisme aan de kant word gezet door een vrouw genaamd Mary.

​In de tweede clip is te zien hoe een vrouw met de naam Lucy richting de club gaat waar ook het verhaal van Mary zich heeft afgespeeld. Lucy lijkt zich niks aan te trekken van anderen en doet haar eigen ding, om uiteindelijk een beveiliger te verleiden met haar mee te komen. Lucy wordt gespeeld door de vlogger Bejean Horowitz, beter bekend als Malibu Dollface. De video eindigt met een link naar het onderwerp waar veel video's van Bejean over gaan, namelijk haar haar, of beter gezegd haar pruiken. Bejean is namelijk transgender en Steve wil met deze video laten zien dat transgenders behandeld horen te worden op de manier waarop zij dat zélf willen.

Controversieel

De discussie over transgenders is de laatste tijd erg controversieel en krijgt veel aandacht, wat volgens velen (waaronder dus ook Steve Aoki) erg overdreven wordt. ​Het nummer over Lucy is passend getiteld als ​'Dope Girlz'​, wat laat zien dat Steve Aoki de individualiteit van personen steunt.

Bekijk deze coole clip met een boodschap hieronder zelf!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws