Check die track: ‘Steam Train’ HI-LO & Chocolate Puma

Rick Francissen | 23 september 2016
music

Oliver Heldens AKA HI-LO

Dat Chocolate Puma en Oliver Heldens goed samen kunnen werken lieten zij eerder dit jaar al weten met hun samenwerking ‘Space Sheep’. De stijl die hierin vooral naar voren kwam was vooral toe te schrijven aan die van Oliver Heldens. Met de nieuwe samenwerking waarbij Oliver Heldens onder zijn alias HI-LO werkt, wordt er meer voor een middenweg gekozen.

HI-LO en Chocolate Puma gaan voor hard

Met de nieuwe samenwerking tussen HI-LO en Chocolate Puma kiezen de dj’s voor een harde track. ‘Steam Train’ begint erg rauw en duister en heeft wat weg van eerder tracks van Chocolate Puma als ‘In The Jungle’ en ‘Raise Your Hands Up’. Nadat deze meeslepende beat opbouwt eindigt deze in een eerste drop die je zou als een vorm van techno zou kunnen benoemen. Dit verandert wanneer er een typische HI-LO melodie door de drums klinkt en in de tweede drop ondersteund wordt door een doorlopende bassline.

Met de track laten zowel Oliver Heldens met zijn alias HI-LO als Chocolate Puma horen dat zij niet alleen radiohitjes en makkelijk luisterbare EDM-tracks produceren. Steam Train is een track die het volgens ons dan ook goed zou doen in de clubs. Met het festivalseizoen wat ten einde loopt kon er dan ook geen betere timing zijn om de track op Heldeep uit te brengen. Zet je volume wat hoger en zet die track aan!

LEES OOKOliver Heldens in de Heineken Music Hall

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws