Opmerkelijk: Deadmau5 is niet enthousiast over zijn eigen album

Ivo Mollemans | 4 oktober 2016
music

Joel Zimmerman, beter bekend als de gemaskerde dj en producer Deadmau5, heeft het doorgaans erg druk met zijn carrière als artiest. Het blijft niet alleen bij het maken van muziek voor hem, maar we zien ook regelmatig updates over het werk achter zijn liveshows zoals de visuals en het opzetten van de stage.

Nieuw album

Toch is men altijd het meest benieuwd naar zijn muziek. Dagelijks vliegen er een hoop tweets, facebookberichten en andere updates over het internet met als inhoud het nieuwe album van Deadmau5. De Canadees is hard bezig met het in elkaar zetten van de tracks en fans hebben al veel previews gehad, voornamelijk via liveshows waarin hij nieuwe nummers maar al te graag laat horen.

LEES OOK: Deadmau5 laat weer nieuw nummer horen

Ook al zijn de fans razend benieuwd en enthousiast over nieuws omtrent het album; Deadmau5 zelf lijkt juist tegenovergestelde gevoelens te hebben over zijn album. Nu weten we al langer dat Deamau5 doorgaans een beetje 'moelijk' is, hoe talentvol ook. In een serie tweets spreekt hij zijn onvrede uit over de tracks die hij tot nu toe heeft gemaakt. Hij heeft het gevoel te weinig tijd te hebben om een fatsoenlijk album neer te kunnen zetten en dus nummers maar snel moet afraffelen. Schijnbaar zijn fans het hier niet mee eens, want de reacties op zijn nieuwe muziek zijn overwegend positief geweest. Er zitten veel vernieuwende geluiden in verwerkt waardoor het album veel potentie heeft om iets echt unieks te kunnen worden.

Deadmau5 – Analogical

Het nieuwste nummer dat onlangs online kwam van het album is Analogical. Uiteraard is het nummer nog niet officieel uit omdat ook het album nog niet uit is, maar iemand heeft het nummer opgenomen via een livestream die Deadmau5 hield op Twitch.tv. Helaas is dit nummer inmiddels weer van Soundcloud verwijderd, maar we gaan het vast en zeker nog vaker terughoren.

Naast een hoop previews is er ook officieel materiaal uitgekomen van Deadmau5. Speciaal voor de honderdste release op Mau5trap heeft hij een aantal artiesten van zijn label de hit ‘Strobe’ laten remixen. De remixes staan sinds een tijdje online, inclusief een remix van Deadmau5 zelf. Het is geen echte remix, maar eigenlijk gewoon een heel nieuw nummer. De track is getiteld ‘ebortS’ en de oplettende lezer ziet dat daar ‘Strobe’ achterstevoren is geschreven. De track is gratis te downloaden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws