Yellow Claw komt met nieuwe single ft. Yade Lauren

Ivo Mollemans | 16 november 2016
music

Na het vertrek van Mc Bizzey vroegen veel mensen zich af hoe het verder zou gaan met Yellow Claw. Gelukkig gaan Nizzle en Jim gewoon verder, ook al is het als duo. Inmiddels is er ook al een nieuwe mc gevonden en dat is Mr. VI geworden. Het duurde even voor fans de verandering volledig konden accepteren, want zo’n energieke mc als Bizzey is moeilijk te vinden. Gelukkig zijn de shows nog steeds keer op keer afgeladen vol met bezoekers en ook de nieuwe mc lijkt helemaal op zijn plek.

Nieuwe single

Voorheen stond Yellow Claw vooral bekend om hun harde trap gemengd met hardstyle, maar hun vorige twee nummers zijn juist compleet anders geworden. Eerst was daar de moombahton track ‘Invitation’ waarvan de vocalen van zangeres Yade Lauren een veelbesproken onderwerp werden. Nu is het weer tijd voor een nieuwe track en deze heeft de titel ‘Love & War’ gekregen. Opnieuw werd Yade opgeroepen om het nummer in te zingen en wederom is dat een goede keus geworden.

Het nummer begint met een zachte intro waarin nog niks wordt weggegeven over wat je als luisteraar kan verwachten. Dit verandert echter rond de 35 seconden. De energie wordt geleidelijk opgebouwd en al snel resulteert dit in een korte build-up. Als je vaker naar future bass luistert kun je uit deze twee elementen al afleiden dat er een future bass drop aankomt.  Dat is dan ook precies wat er gebeurd. De drop zelf is niet heel vernieuwend, maar de rest van het nummer is dat gelukkig wel.

LEES OOK: Yellow Claw betaalt tattoo's voor fans in eigen ADE Store

Yellow Claw werkt aan nieuw Album

Momenteel is het duo hard aan werk voor hun nieuwe album. Dit wordt de opvolger van het ‘Blood For Mercy’ album dat vorig jaar uitkwam via Mad Decent. Dit album heeft een grote rol gespeelt in het hedendaagse geluid van Yellow Claw en stond bomvol met gloednieuwe tracks. Als Love & War een voorbode is voor het nieuwe album dan belooft ook dit album weer veel goeds.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws