Check deze mix vol met geweldige mash-ups

Ivo Mollemans | 6 december 2016
music

Mashup

Veel dj’s maken gebruik van mash-ups tijdens hun shows. Deze zetten ze meestal van tevoren in elkaar in de studio, maar ze zorgen er wel voor dat er een constante energie in de zaal of op het festival blijft hangen. De ene mash-up is beter dan de andere, maar uiteindelijk moeten ze er allemaal voor zorgen dat de dansvloer in beweging blijft.

Mash-ups zijn populair

De mash-ups die dj’s gebruiken zijn meestal combinatie’s van twee of drie nummers. Toch zijn er ook mensen die zoveel plezier hebben in het maken van mash-ups dat ze de gekste combinaties weten te maken. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse mash-up van DJ Earworm. Hij mengt ieder jaar de grootste hits samen en ook de video die hij daarbij upload bestaat uit een combinatie van de videoclips van alle nummers. We kunnen niet ontkennen dat het knap is hoe hij dit voor elkaar krijgt, maar de mash-up is minder geschikt op gebruikt te worden in dj sets. Kijk de video hieronder zelf maar eens.

LEES OOK: De nieuwste collab van Hardwell en Quintino is 'Baldadig!'

Captain Cuts

Toch is hij zeker niet de enige die dit soort mash-ups weet te maken. Een andere groep die zich hierop focust is Captain Cuts. Het is een dj trio afkomstig uit Los Angeles en onlangs uploadden zij een mash-up pack genaamd ‘The Life Of Emo’. De bijbehorende cover art zal je bekend voorkomen van Kanye West zijn album ‘The Life Of Pablo’. In een mix van 27 minuten komen er 15 zeer originele combinaties voorbij die je je niet kon voorstellen voordat je ze hoorde. Zo worden Coldplay en Sum 41 gecombineerd en ook Desiigner, Rae Sremmurd en Martin Garrix zijn in één track te horen. Het beste van alles is misschien nog wel dat de mash-ups gratis te downloaden zijn via de Soundcloud van Captain Cuts.

Check de mix en bijbehorende tracklist hieronder.

Tracklist:

1. “This Is Your Captain Speaking” (0:00)
2. “Taste Of San Holo” — The Used x San Holo + Dr Dre (0:24)
3. “Feeling U There” — Blink 182 x Jack Ü (2:02)
4. “MakeDamnPanda” — Taking Back Sunday x Desiigner x Rae Sremmurd x Billboard x Martin Garrix + Bebe Rexha (4:21)
5. “We Rise Fr The Mmrs” — Fall Out Boy x San Holo (7:34)
6. “Basket Quartzz” — Green Day x KRNE (9:20)
7. “Best Of Gold Centuries” — The Starting Line x Kiiara x Fall Out Boy x Lido (10:58)
8. “Starboy Transit Gloria” — Brand New x The Weeknd x Krewella (12:17)
9. “I Write Divinity” — Panic At The Disco x Jai Wolf x Porter Robinson x Jay Z (13:50)
10. “What’s My Closer Again?” — Blink 182 x The Chainsmokers + Justin Caruso x K?D + Daft Punk (16:23)
11. “Home On Ocean Avenue” — Yellowcard x Madeon (18:18)
12. “Ain’t Love Like Roses In Hell?” — All American Rejects x The Chainsmokers x Grey + Hailee Steinfeld + Zedd x Paramore x Captain Cuts (20:27)
13. “My Own Worst Alarm In The Hills” — Lit x Matoma x The Weeknd (22:19)
14. “In Too Seeb” — Sum 41 x Coldplay + Seeb (24:11)
15. “So Long And Greenlight” — My Chemical Romance x Pitbull + Lunchmoney Lewis x The Chainsmokers + The Him x The Beatles (25:22)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws