Deadmau5 bestormt de Billboard Hot 100

Ivo Mollemans | 3 januari 2017
music

De Canadese Joel Zimmerman kan opnieuw zeggen dat hij het goed heeft gedaan met zijn muziek. Hij heeft als deadmau5 in het verleden al heel wat succesvolle nummers afgeleverd en gaat daar ook nu nog steeds mee door. Zijn nieuwe album ‘W:/2016ALBUM/’ beschikt over heel wat kwalitatief goed tracks en het is dus met recht dat het nummer ‘Let Go’ de Hot 100 is binnengekomen.

deadmau5 in de hitlijsten

‘Let Go’ stond eerder ook al in de lijst, maar is een week lang weggeweest. Het nummer kwam twee weken geleden de eerste keer binnen op de 39e positie. Deze keer is het nummer goed voor een 11e positie in de lijst. Toen het nummer op 16 december online werd gezet was het net op tijd voor de periode waarin Billboard streams ging bijhouden voor nieuwe nummers (16 tot 22 december). In die korte periode wist ‘Let Go’ 3 miljoen streams aan te trekken waarvan 94% van YouTube afkomstig is.

LEES OOK: Zedd laat nieuwe remix van zijn track ‘Starving’ horen

‘Let Go’ is het nummer dat tot nu toe de hoogste positie bij Billboard wist te bereiken voor deadmau5. Voorbeelden van eerdere nummers die in de hitlijst van Billboard terecht kwamen zijn ‘Infra Turbo Pigcart Racer’ op nummer 20 en ‘Phantoms Can’t Hang’ op nummer 16. Deze nummers kwamen de lijst allebei binnen in juni 2014. In totaal heeft deadmau5 10 chart hits gehad sinds 26 januari 2013.

Grabbitz

Op het nummer zijn de vocalen van Grabbitz te horen en daarmee kan dus ook Grabbitz zeggen dat hij een chart hit heeft bij Billboard. Het is de tweede keer dat een track van hem door Billboard genoteerd wordt. In oktober van 2014 stond zijn track ‘Turn Around’ op nummer 26 in de Hot 100.

Het nummer is ook te horen in de behind the scenes video van de nieuwe show van deadmau5:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws