Zomboy & 12th Planet keren terug naar oldskool dubstep

Thomas Keulemans | 5 maart 2017
music

In 2010 veroverde dubstep in rap tempo de wereld. Vooral in Amerika werden namen als Figure, Skream & Benga en Rusko in no time echte headliners in de dubstepscene. Maar zoals wel vaker met dingen die (te) snel groot groeien, verdween dubstep als genre al vrij snel weer naar de achtergrond. Bigroom EDM, future house en future bass namen het stokje over en doen het nog steeds goed als genres.

Oldskool dubstep het recept voor Zomboy & 12th Planet

Twee andere namen die in de dubstepscene hoge ogen gooiden zijn Zomboy & 12th Planet. De heren zijn nog steeds actief in het genre met releases op Zomboy's label Never Say Die Records. Ter ere van de 100ste release op dat label brengt het illustere duo nu de track 'Dead Presidents'. Je kunt er een politieke lading aan meegeven als je wilt, want die titel geeft natuurlijk wel te denken, gezien alle commotie rondom president Trump...

LEES OOK: Zomboy's track 'Lights Out' krijgt remixpackage

Voor heel even nemen we je mee terug naar de hoogtijdagen van dubstep met 'Dead Presidents', een echte oldskool dubsteptrack waarbij het bloed haast uit je oren begint te stromen tegen het einde… Headbangend je weekend in, dat dan weer wel!

Beeld via Wikimedia

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws