Deal in plagiaatzaak Ed Sheeran rond het nummer ‘Photograph’

Wendy | 11 april 2017
music

Nou Ed, ze moeten je wel hebben. Wéér een plagiaatzaak achter de rug. Dit keer is het nummer ‘Photograph’ wat in de schijnwerpers kwam te staan of werd uitgelicht... het is maar net welk ‘label’ je eraan wil hangen.

'Photograph'

Ed Sheerans nummer ‘Photograph’ lijkt volgens de componisten te veel op het nummer ‘Amazing’. Een nummer van Matt Cardle, die in 2010 X factor won. Reden tot aanklacht? Leonard en Harrington, de twee componisten van 'Amazing', zijn van mening dat in de refreinen van ‘Amazing’ en ‘Photograph’ 39 noten overeenkomen én dus herkenbaar zijn voor de gemiddelde luisteraar.

Hieronder staan de twee nummers waar het om gaat. En.. lijken ze?

 

De componisten zijn akkoord gegaan met een schikking. Dat heeft hun advocaat laten weten aan de BBC. De aanklagers in de zaak eisten in eerste instantie bijna 19 miljoen euro. Voor welk bedrag de partijen nu overeen zijn gekomen, is niet naar buiten gebracht.

Shape of you

Eerder dit jaar kwam Ed al in de problemen vanwege mogelijk plagiaat. Zijn nummer’ Shape of you’ zou overeenkomsten vertonen met de jaren 90-hit van TLC ‘No Scrubs’. Hij is echter de moeilijkste niet en heeft de zangers van TLC toegevoegd als co-schrijvers van zijn monsterhit.
 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws