Detroit technohelden remixen Funkadelic

Bart Remmers | 12 september 2017
music

Onder meer Moodymann en Kenny Dixon Jr. wagen zich aan funkklassiekers

Funkadelic - vraag je ouders maar - is een van de beste en meest legendarische funkacts uit de jaren zeventig. Een moddervette kruising tussen James Brown, Sun Ra en Jimmi Hendrix met een enorme invloed op hiphop, soul, house en R&B.

Dat moet een muzikaal eerbetoon krijgen en dat komt er ook! Eind oktober verschijnt 'Reworked by Detroiters' op het lumineuze Engelse Ace Records-label. De naam zegt het al: beroemde Funkadelic-tracks - de band had zijn roots in de stad beroemd van de auto-industrie en Motown - krijgen een nieuw jasje van dj's en producers uit hetzelfde Detroit. Als dat geen bijzondere plaat oplevert...

Carl Craig en Theo Parrish

In eerste instantie zouden minstens zo legendarische dj's als Carl Craig en Theo Parrish het werk van Bootsy Collins & Co. remixen, maar zij zagen er toch van af omdat ze vonden dat hun versies niet konden tippen aan het origineel. Respect.

Toch blijven er nog genoeg spannende combinaties over. Want op de remixplaat is wel werk van onder meer Moodymann, Alton Miller, Dirtbombs, Amp Fidler en Kenny Dixon Jr. te horen. Zij wagen zich aan klassiekers als 'Maggot Brain' en 'You Can't Miss What You Can't Measure'. Wij zijn benieuwd. 

Vanaf 27 oktober is 'Funkadelic - Reworked By Detroiters' verkrijgbaar op cd en vinyl en natuurlijk te streamen. 

Het originele Funkadelic in actie

De remix van Moodymann

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws