Zedd hint naar nieuwe albums en de toekomst van zijn geluid

Ivo Mollemans | 25 december 2017
music

Foto via Rukes.com.

Uit de studio van Zedd komt hit na hit en de productiviteit van de producer werpt zo zijn vruchten af. Het blijft niet alleen bij singles; ook meerdere albums staan gepland voor in de toekomst. In een interview met Variety heeft de producer het over zijn grote hit van dit jaar, ‘Stay’, en wat zijn toekomstplannen zijn.

Zedd’s hit van 2017

Niemand kan ontgaan zijn dat ‘Stay’ met Alessia Cara dit jaar een van de grootste hits was. Toch was het eigenlijk toevallig dat Alessia Cara op het nummer te horen is. Zedd hoorde naar eigen zeggen een nummer van haar op de radio toen hij in de auto zat en hij wist meteen dat hij haar stem op zijn nieuwe track wilde hebben. Een dag later kwamen ze elkaar tegen en hij vroeg meteen, zonder haar te kennen, of ze het nummer in wilde zingen.

'Thirty minutes into meeting her I asked if she wanted to be on the track. I didn’t know her, so it was the perfect moment to be like hey… (laughs) I have this song I want you to sing.'

Dat Zedd niet genomineerd was met dit nummer voor een Grammy in de categorie dance verbaasde hem in eerste instantie, maar toen hij erachter kwam dat hij genomineerd was voor een Grammy in de categorie pop was hij wel degelijk blij.

'I was like, "Wait, why am I not nominated in dance?" But whatever genre is becoming popular is pop, so it was kind of a really nice validation that I was nominated in that category because it shows that I’ve progressed as an artist, and that I didn’t stick with what I was doing the entire time.'

LEES OOK: Illenium Piano Covers komen deze vrijdag uit

Ook al doen de singles het goed, Zedd is niet van plan om het daar bij te laten. Er zullen nog meer van dit soort tracks uitkomen, maar er zijn ook nummers die meer in de richting van een album gaan. Hoe hij alles precies uit gaat brengen en of hij nog terug gaat naar de dance in plaats van de popmuziek weet de producer nog niet.

'They’re these long chord progressions that I’ve been writing that I don’t even know how to put into electronic music yet. Maybe I’m just going to go the opposite route and write a score — or make it orchestral, and use them for something else or somebody else.

I’m sure at some point, I’ll go back. The most important part as an artist is to always follow exactly what you want to do, and never follow what people want you to do.'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws