Spotify-gebruikers luisteren het meest naar nederhop

Christel de Wolff | 5 december 2018
music

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat er eindejaarslijstjes verschijnen. Uit de statistieken blijkt bijvoorbeeld dat Nederlandse Spotify-gebruikers dit jaar het meest naar Nederlandse hiphop hebben geluisterd.

In de Nederlandse top tien van de streamingdienst staan maar liefst acht rappers. Josylvio werd het meest beluisterd, daarna Ronnie Flex, Lil' Kleine, Frenna, Bizzey, Boef, Broederliefde en Sevn Alias. De top 10 wordt compleet gemaakt met Drake (op nummer zes) en Ed Sheeran (als negende). 

Het meest gestreamde nummer in Nederland is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. Op twee en drie staan God's Plan van Drake en Verleden Tijd van Frenna en Lil'Kleine.

Drake is meest geluisterde artiest op Spotify in 2018 

Spotify heeft meer dan 191 miljoen gebruikers en wereldwijd werd het meest geluisterd naar Drake. Zijn liedjes werden in totaal bijna acht miljard keer gestreamd via Spotify. Ed Sheeran, die vorig jaar het hoogst scoorde, zakt dit jaar naar de vijfde plaats. 

Meest gestreamde vrouwen 

Ariana Grande heeft van alle vrouwen op Spotify de meest gestreamde tracks op haar naam staan, gevolgd door Dua Lipa en Cardi B.

  

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws