Column: een open brief aan Boef

DJ Eric van Kleef | 5 januari 2018
blogs

Yo Boef,

Sorry voor het populaire begin man, maar ik krijg beste mijn strot niet uit. Zelfs niet met die kansloze autotune die jij altijd gebruikt. Laat ik voorop stellen, ik vind pas iemand een lul als ik persoonlijk een slechte ervaring met hem heb gehad. Jij bent daarop de 1e uitzondering dus alvast gefeliciteerd met deze primeur.

Ik weet toevallig dat de naam Boef voortkomt uit Foeb, dat geluid dat jij altijd hoort wanneer je mattie ‘m eruit haalt nadat je net keihard genomen bent op jullie vaste parkeerplaats. Sorry voor die tekst dude, maar ik ben nou eenmaal een romanticus. Jij schrikt niet van een beetje dirty talk, toch?

Dus eigenlijk ben je volgens jouw redelijk onnavolgbare logica ook gewoon een kech.

Ik leg ‘m even langs jouw definitie. Je bent nooit thuis in het weekend, studeren hoeven we helemaal niet over te beginnen want gewoon Nidderlanz iz al fet moeluk, en je wordt regelmatig dronken in het nachtleven gezien in de meest aanstootgevende outfits die The Real Kechs of Holland echt niet kunnen volgen. Voeg daarbij je korte lontje (wat tegenwoordig vrij eenvoudig operatief te verwijderen is) en zie daar a kech is born. Weliswaar een focking lelijke, dus je zult iets minder verdienen dan je gewend was, maar je doet dan tenminste nog iets terug voor de Kechs & Bro’s die je rijk gemaakt hebben.

Wat ik echter niet begrijp: je kan toch ook gewoon zeggen ‘ik heb genoeg verdiend, ik stop ermee’! Lijkt me een betere optie dan nu je eigen glazen ingooien. Nadeel is wel dat je daarmee niemand dist. Dat van die glazen en dat gooien moet je trouwens maar even opzoeken dat is een spreekwoord.

Je hebt vast wel zo’n gepimpte secret kech-cell  (bij voetballers en deejays heet dat een slettenphone) in je auto liggen en daar zit ook vast wel 4G (Yep), onbeperkt data (Yep) en google (Yep) op, naast de nummers van 2000 kechs want alleen backflippen met je matties is ook niet alles. Je eet tenslotte ook niet elke dag couscous.

Hoe gaan we jouw carrière nu nog redden Foebmaster? Komt ie … het is vrij simpel.

Maak even een lijstje hoeveel vrouwen jij met je miljoen inmiddels de kans hebt gegeven om te gaan studeren omdat ze dat zelf niet konden betalen. Hoeveel heb jij er inmiddels uit een kansloze kech-situatie gered waarbij het heel ver afglijden op de loer lag, met als dieptepunt een willekeurige jongen een lift geven omdat hij langs de kant van de weg stond met autopech (medische term higher state of Kech-ness ). Maken we daar even een persberichtje van (ik ken nog wel een paar mannetjes van radio en TV) en klaar is kech.

Wat zeg je? precies 0? Da’s in ieder geval een mooi rond getal maar marketingtechnisch kunnen we daar niet heel veel mee. Ik ben wel benieuwd welke zinvolle besteding je er dan aan hebt gegeven maar dat is privé dus dat ga ik je niet vragen.

Ik snap het wel hoor, aan je tracks te horen is communicatie niet je sterkste kant en daarbij, je kan niks zonder autotune dus die excuses zijn dan waarschijnlijk net zo goed verstaanbaar als je hits.

Dan misschien een ander goed idee van een gewone Nederlander met een hele lieve, lekkere kech, eentje die ook nog is Drs. voor haar naam mag zetten (afkorting ook maar even googlen). Zo eentje die na een week hard werken helemaal los gaat in de club. Ze is heel erg sexy, heeft prachtige billen en tieten om in te …uuuh .. sorry we dwalen af, we hadden het over dat andere idee. Ook deze blinkt uit door zijn eenvoud al zeg ik het zelf.

Put your fucking mic where the foeb comes from en ga met je monnie mensen helpen die het nodig hebben.

Het is je enige kans om als artiest een beetje in ere hersteld te worden. Met andere woorden, dit los je niet meer op met een Bentley cabrio en een kingsize blingwekker om je pols in je volgende kech-filled video.

Ik heb ook al een naam voor dit project, en je voelt m al aankomen .. iz weer gratizzz.  

Veel succes met je Foeb Foundation bro. En alvast goodluck op Paaspop en tijdens de Go Fun Tour komende zomer… oh wacht.

Eric van Kleef is Hooked on House, DJ-Producer, Radio DJ, Dance Consultant, Columnist, Party-watcher en heeft zijn eigen media bedrijf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws