Ed Sheeran had de meeste nummer 1 hits het afgelopen decennium

Ivo Mollemans | 12 december 2019
music

Er kan er maar een de beste zijn en dat geld ook als het gaat om hits. Er is ten slotte maar een positie die op nummer 1 staat en het afgelopen decennium zijn er behoorlijk veel nummer 1 hits geweest. De artiest die het vaakst die positie wist te bemachtigen is Ed Sheeran.

LEES OOK: Forbes maakt jaarlijkse ’30 under 30’ lijst bekend

Ed Sheeran het vaakst op nummer 1

De zanger wist met zijn albums en singles maar liefst twaalf keer op nummer 1 te staan. In totaal stond zijn muziek 79 weken op 1. Vanwege deze prestatie heeft hij van de Britse hitlijst Official Charts Company als derde artiest ooit de Official Chart Record Breaker Award gekregen. Hij bedankt zijn fans voor alle support die hij van hen krijgt en gaat ook het volgende decennium voor de meest hits.

Vóór hem kregen ook Justin Bieber en Paul McCartney zo’n award. Justin Bieber kreeg de prijs in 2016, omdat hij als eerste artiest ooit de volledige top 3 van de hitlijst bezette. Paul McCartney omdat hij in zijn carrière het vaakst met een album op nummer 1 stond. De artiest wist met de muziek van The Beatles en Wings bij elkaar opgeteld 22 keer een nummer 1 album te maken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws