Nieuwe single Jopie Parlevliet: Spuitje d’r in, spuitje d’r uit!

Partyscene Redactie | 9 februari 2021
music

Na het enorme succes van de single Tebbie nou op je muil?!, die meer dan anderhalf miljoen keer gestreamd werd, kruipt cabaretier Richard Groenendijk opnieuw in de huid van alter ego Jopie Parlevliet. Zij brengt nu haar nieuwe single uit: Spuitje d’r in, spuitje d’r uit!.

Het was de bedoeling dat Tebbie nou op je muil?! een eenmalig project zou blijven. Toen een filmpje van Richard Groenendijk en producer Peter Groenendijk -geen familie- op Facebook als grapje met slechts een coupletje en een refreintje in no-time een miljoen keer bekeken werd, kwam er doorlopend de vraag om meer. Dat heeft nu geresulteerd in het carnavalsnummer Spuitje d’r in, Spuitje d’r uit!. “Gelukkig liet Jopie zich al snel, mede dankzij een doos Bossche bollen, overhalen ook deze coronasingle in te zingen”, aldus Richard Groenendijk. Ook de oud-wereldkampioenen accordeon, de zusjes Van Wanrooy, hebben hun medewerking aan het nummer verleend.Jopie Parlevliet, die eerder met een eigen talkshow op RTL 4 te zien was, vindt het haar plicht te zingen als het publiek erom vraagt. “De coronapandemie grijpt nog steeds hevig om zich heen in allerlei varianten. De mensen zitten opgesloten door de lockdown én de avondklok. Mijn Brabantse vrienden moeten bovendien ook nog het carnaval missen. Maar als ik enigszins verlichting kan brengen met een vrolijk noot, dan moet ik dat gewoon doen!” aldus Jopie. “Er is al genoeg narigheid. Vrolijkheid en gezelligheid doet de mensen goed in deze tijden.”

De tekst ‘Spuitje d’r in, spuitje d’r uit. Zo gaat ie goed!’ is een knipoog naar het vaccinatieprogramma tegen het Covid-19 virus. Jopie: “Ik weet best dat het vaccineren met wat hobbels verloopt en dat de overheid er de handen vol aan heeft met minister Hugo de Jonge voorop. Er blijven altijd mensen die zeuren, klagen, bekritiseren en zwartkijken. Ja, ik kan ook géén single maken, dat is het alternatief. Maar ik kies er dus voor om positief te blijven en de moed erin te houden. Want als we die laten zakken, zijn we nergens!”

Ten overvloede laat Jopie weten, dat zowel zij als Richard respect hebben voor de coronamaatregelen, die de overheid heeft genomen. Of je je wel of niet moeten laten vaccineren, willen Richard en Jopie zich niet over uitspreken. Dat is een vraag, die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden.

Luister Spuitje d’r in, spuitje d’r uit! hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws