The Revolution present Revolution (Rapster)

Partyscene Redactie | 17 juni 2009
music

UFO’s are landing in Havana

Intro: Twee heel slimme meneren, genaamd Zack Winfield en Ado Yoshizaki, gingen op een goede dag naar Havana. Daar werden ze gek van alle bands in hotellobby’s die de Buena Vista-clichénummers uit hun conga’s en trompetten lieten weerklinken. Ze dachten: ‘Deze jonge gasten moeten evolueren, ze moeten verder.’

Het keurslijf van Europese elektronische dansmuziek in combinatie met de sensuele, warme Latino vibes en superoriginele lyrics, zorgt voor een meer dan aanstekelijk eindproduct af.Genre: Baile hiphop, R&B-‘son’? Een nieuw genre lijkt te zijn geboren.

Bijzonderheden: Zo kwamen executive producers Winfield en Yoshizaki op het briljante idee een paar zeer gerenommeerde producers, Norman Cook (Fatboy Slim), Guy Sigsworth (Björk, Madonna), Marius De Vries (Bjork, Massive Attack), Cameron McVey and Jan 'Stan' (Massive Attack, Portishead) en Rich File (Unkle), in een studio met deze jonge Cubaanse talenten onder te brengen. Het keurslijf van Europese elektronische dansmuziek in combinatie met de sensuele, warme Latino vibes en superoriginele lyrics, zorgt voor een meer dan aanstekelijk eindproduct, wat intelligenter is dan reggaeton en meer sexy dan baile funk!

Hoogtepunten: Van vrolijke R&B tot Radiohead-achtige ballads, het is eerst en vooral een enorm gevarieerd album. Uitschieter is toch wel Marius de Vries met Roisín Murphy. De huisproducer van Björk had voor mij al veel eerder de hysterische IJslandse aan de wilgen moeten hangen en met Roisín in zee moeten gaan. Andere hoogtepunten zijn ‘Sexto Sentido’ (Cuba’s ‘Destiny’s Child’) en ‘Cuba Boom’ (wat zal J.Lo jaloers zijn!) met de geweldige tekst UFO’s are landing in Havana, va a bailar mi son… en de melancholieke zonsondergangballades van Rich File.

 

Dieptepunt: Eigenlijk geen dieptepunten!

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Absolute aanrader. In de auto naar het strand, op het strand, en bij de after-beach-borrel op het dakterras.

Oordeel zelf:luisteren naar The Revolution

Luister ook eens naar: I Love Baile Funk

Alles over de totstandkoming van dit bijzondere project:

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws