Vive la Fete - 10 ans de fete (Firme de Disque)

Partyscene Redactie | 6 februari 2009
music

Vive la ‘Vive la fete'

Intro: Het Belgische Viva la fete bestaat alweer 10 jaar en brengt ter ere van dit jubileum een cd met haar grootste hits uit.

Genre: Dancesmash-hits.

Het Belgische Viva la fete bestaat alweer 10 jaar en brengt ter ere van dit jubileum een cd met haar grootste hits uit.Bijzonderheden: Over Vive la fete is op deze site, en elders, al heel wat geschreven. VLF zou haar bekendheid vooral danken aan de charismatische optredens, met in de hoofdrol sexy Els Porno. Excuus, Pynoo. Een ‘dame’ die eigenlijk niet eens zo heel erg zuiver kan zingen. En nee, je gaat, na beluistering van 10 ans de fete, niet meteen op jacht naar de complete discografie van de groep.

Deze cd is echter wel een fraaie terugblik op 10 jaar ongegeneerd graaien in de eighties sound, met de energie van deze tijd, en de sexy zucht/kreun/schreeuwzang van de blonde vamp daar over heen. En verklaart meteen waarom de groep in de loop der jaren zo'n grote fanbase heeft opgebouwd. Want hoe ogenschijnlijk simpel de liedjes op het eerste gehoor ook mogen klinken, na enkele draaibeurten blijken het toch verdraaid geraffineerde popsongs te zijn, die zich langzaam in je hersens verankeren. The Cure, Yello, Depeche Mode, Daf, Visage, noem ze maar op; VLF heeft de sound in haar database staan en de combinatie met de seminaïeve teksten van Els geven de muziek een eigen signatuur. Een apart en opzwepend geluid dat, hoewel schaamteloos gejat, toch uniek klinkt en niet gemakkelijk in een hokje te duwen is. Het mooiste is dat er tussen de 18 nummers die deze cd telt eigenlijk geen zwakke momenten te vinden zijn. Reden genoeg voor een feestje dus.

Hoogtepunt: Zoals gezegd. Er zitten geen zwakke nummers tussen. En dat is voorwaar al een hoogtepunt!

Dieptepunt: De hoes is gemakshalve gekopieerd van de single 'Liberte' uit 2006. We willen wel nieuwe foto’s van je, Els!

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, een paar keer draaien, en je blijft hem opzetten.

Oordeel zelf: luisteren naar Vive la fete  

Luister ook eens naar: Goldfrapp   

L2P-interview Vive la Fete

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws