Rendez Vous 01 (Freak ’n Chic)

Partyscene Redactie | 17 mei 2007
music

Koel maar niet koud

Intro: Geef toe, Parijs is niet bepaald een stad die je associeert met knisperende tech-house of minimale techno. Toch vindt Fransman Dan Ghenacia het blijkbaar een prima uitvalsbasis. Sinds 2003 runt hij zijn label Freak ’n Chic vanuit de Franse hoofdstad, helaas zonder grote successen of clubhits te hebben geboekt. Dat is jammer, want de meeste tracks op zijn eerste labelcompilatie komen meer dan goed uit de verf. Genoeg talent dus, op Freak ’n Chic.

Genre: Tech-house, minimal

Rendez Vous 01 brengt het beste en meest recente uit de Freak ’n Chic-stal samen op een compilatie- én een mix-cdBijzonderheden: Rendez Vous 01 brengt het beste en meest recente uit de Freak ’n Chic-stal samen op een compilatie- én een mix-cd. Dat wil zeggen: een ongemixte eerste cd met volledige tracks van onder anderen Jamie Jones, Marc Antona en David Mariscal, en een tweede cd waar Shonky & Dyed Soundorom wat meer de diepte in draaien. Een handvol frisse producers die precies begrijpen waar het bij minimal om gaat: subtiele sounds neerzetten die eenvoudigweg funken. Koel maar niet koud, clicky maar niet klinisch.

Het schijfje met volledige tracks biedt een mooi overzicht van wat de laatste tijd op Freak ’n Chic is uitgekomen: lekkere tech-house die nét dat beetje extra heeft; ideaal voor dj’s die aan het eind van hun set bijvoorbeeld wat meer de diepte in willen. Geen grote hoogtepunten of uitschieters, maar een kwaliteit die over het geheel genomen meer dan bovengemiddeld is. En voor wie zijn tech-house toch liever gemixt hoort, is de tweede cd een must. Shonky & Dyed Soundorom leggen hier de vollere platen van Freak ’n Chic op de decks, en draaien die met de juiste timing en opbouw aan elkaar. De hoogtepunten komen van Jamie Jones, Marc Antona en Shonky zelf, die met ‘Phantomas’ en ‘Olympia’ twee eersteklas bijdragen levert. Al met al prima materiaal van een nieuwe generatie producers.

Hoogtepunt: ‘Happy Martians’ van Marc Antona rockt zwaar!

Dieptepunt: Niet noemenswaardig.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!

Oordeel zelf: luisteren naar Rendez Vous 01

Luister ook eens naar: Poker Flat 5 - Bets ’n Bluffs

Freak ’n Chic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws