Radio Slave presents creature of the night (Eskimo)

Partyscene Redactie | 25 oktober 2006
music

Shake & Pop

Zoals we gewend zijn van een Eskimo-compilatie, staat het album boordevol house, electro, disco en new waveIntro: Na gerenommeerde artiesten als Ivan Smagghe, The Glimmers en DJ Naughty, is het de beurt aan Matt Edwards aka Radioslave om een album te mixen voor het Belgische Eskimo Recordings. Zoals we gewend zijn van een Eskimo-compilatie, staat het album boordevol house, electro, disco en new wave.

Genre: Radioslave levert een eclectische mix af.

Bijzonderheden: Matt begint met New York-house en disco van de hand van een Japanner, genaamd Sly Mongoose. Dan neemt hij de trein naar Detroit met Shit Robot, dat veel raakvlakken heeft met Carl Craig’s alter ego ‘69’. De mix wordt wat rauwer met het schitterende ‘Dark Water’ van Lazy Fat People. De man achter de mix komt zelf ook nog aan bod met zijn productie ‘My Bleep’ en remixen van The Kills en X Press2. Green Velvet is helemaal terug met de dansvloerkraker ‘Shake & Pop’. En je danst spontaan de cha cha cha op de Villalobos remix van Señor Coconut.

Via een Latijnse cantina gaan we terug naar new wave met Sunglasses at night. Nu niet in de remix van Tiga en Jori, maar het origineel van Corey Hart uit ‘83. Meer eighties flashback met ‘Perfect World’ (afkomstig van het album Promised Land) van Joe Smooth uit ’88. Daarna duikt Radioslave de archieven van de disco in. Te beginnen met ‘III’ van The Osmonds (in de no-edit van Quiet Village). Check voor de gein www.osmonds.com voor alle generaties Osmond. Ex-pornoster Dennis Parker verzorgt de apotheose van de mix met de discoklassieker ‘Like an Eagle’. Als acteur brak hij door met films als ‘Exploring Young Girls’ en ‘Captain Lust and Pirate Women’. Helaas loopt het slecht af met de potente acteur met de zoetgevooisde stem. Hij wordt door één van zijn jonge tegenspeelsters geïnfecteerd met het hiv-virus en voordat hij ziek wordt, pleegt hij zelfmoord. Gelukkig heeft hij dan al ‘Like an Eagle’ opgenomen. Het nummer is grijsgedraaid door Kenny Carpenter in Studio 54, en jaren later weer opgepikt door Radio Slave, die een uitstekend mixalbum vol uitersten aflevert. Van hedendaagse house, minimal en electro klappers tot vergeten discoproducties.

Hoogtepunt: Joe Smooth met ‘Perfect World’ en naar aanleiding van deze verzamelaar: Dennis Parker met één van zijn Pirate Women!

Dieptepunt: De zelfmoord van Dennis Parker.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: zowel de cd als ‘Captain Lust and Pirate Women’, een aanrader!

Luister ook eens naar: Rub ‘n Tug presents Campfire / Chromeo presents Un Joli Mix Pour Toi / Headman - Dance Modern

Eskimo Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws