C-Mon & Kypski - Where The Wild Things Are

Partyscene Redactie | 18 oktober 2006
music

Draaitafel-roadtrip 

Where the Wild Things AreInleiding: Als de Zeeuwse popband Blof de wijde wereld intrekt om inspiratie op te doen en een plaat op te nemen, is dat wereldnieuws in Nederland. Als de Utrechtse formatie C-Mon & Kypski in een afgeragd busje naar Marokko trekt om een opvolger voor Static Traveller te maken, is dat nieuws voor de liefhebber van avontuurlijke muziek. 

  

Genre: Avontuurlijke draaitafelmuziek

Bijzonderheden: Eigenlijk zou de band inmiddels C-Mon, Kypski, Jori en Daniel moeten heten. De twee oorspronkelijke leden en turntablisten Simon Akkermans (C-Mon) en Thomas Elbers (Kypski) worden al weer een tijdje bijgestaan door toetsenist Jori Collignon en gitarist/bassist Daniel Rose. Zij hebben zeker inbreng op het nieuwe album. De ingrediënten van een nummer hoeven niet altijd meer vanaf een draaitafel afkomstig te zijn. Het gevoelige pianospel in In And Out Of Days zou zelfs niet eens uit samples opgebouwd kunnen zijn. De sfeer van het nummer had door DJ Shadow ten tijde van Endtroducing gecreëerd kunnen zijn, maar het pianospel verrijkt het nummer enorm. Zoals Neerlands beste saxofonist Benjamin Herman ziel in Spirits High blaast met een onnavolgbare bevlogen solo.

C-Mon & Kypski zijn in de loop van hun bestaan met behulp van de twee muzikanten nog diverser en volwassener geworden. Attention is een strakke electrotrack en Chemical Mixture zou zomaar uit een studio in West-London kunnen stammen. Pete Philly rapt rockend over het door een orgel opgevoerde Make My Day en Amsterdam Klezmer Band biedt Circus C-Mon & Kypski een werelds aangezicht. Alle nummers zijn dan ook tot in de puntjes uitgewerkt. Maar de tracks lijken toch met een aangenaam soort aanstekelijke nonchalance en vrijpostigheden (grappige samples en effecten) gemaakt te zijn. Logisch dat de Amerikanen Sadat X van rapgroep Brand Nubian en Kain van The Last Poets ook hun medewerking verleenden.

Hoogtepunt: Bumpy Road met kwispelend Papapapapa-refrein, Spirits High, In And Out Of Days en Chemical Mixture.

Dieptepunt: -

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader

Luister ook eens naar: C-Mon & Kypski - Dutch Rare Food

C-Mon & Kypski

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws