Freeform Five - Strangest Things (Play Out)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Vreemde zaak


Intro: Dit album kwam al eens een keer eerder uit. De Britse band maakte in eigen land wel wat indruk, maar aan het vasteland bleef het beperkt tot enkele draaibeurten van Eeeeaaooww. Maar het Belgische platenmaatschappijtje Play Out gunt Freeform Five een tweede kans en verzamelde daarom ook nog wat remixen van lui als Tiefschwarz, Mylo, Richard X en Stanton Warriors. Zo kon er een tweede schijf bij worden gevoegd. Zelfs Heaven 17 maakte een herbewerking, van What Do I Want From You!

Tekst: JRN

Genre: poppy dance
Bijzonderheden: Vast en zeker niet zo bedoeld, want Anu Pillai is hoorbaar een goede producer, maar waarom klinkt alles zo (p)oppervlakkig? Hij koos in potentie leuke gastartiesten uit met toaster Bounty Killer en rapper Lateef. Ook de eigenlijke zanger Nick DeCosemo en zangeressen Cabba en Tamara Barnett-Herrin hebben heus wel goede stemmen. De geluidjes en de ritmes worden netjes en stijlvol afgedraaid. Maar het is nergens pakkend. Eeeeaaooww is wel leuk, maar mist eigenlijk wat tempo. Met Losing My Control wordt iets te nadrukkelijk The Neptunes nageaapt. Strangest Things is een duet op weg naar niets en ook de rest van de teksten is weinig verheffend. Want waarom moet er ook nog een obligate ballad als afsluiter op?
Het is allemaal zo geforceerd, en juist nergens vormvrij. Zelfs de remixers hebben er last van. Want veel van hen blijven te dicht bij het origineel en geven geen meerwaarde. Alleen Tiefschwarz maakt emotie wat los.
Hoogtepunt: Toch weer Tiefschwarz met de remix van Electromagnetic.
Dieptepunt: vele.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Twijfelgeval, ik ben in ieder geval blij dat ik het album niet in de eerste verschijningsvorm heb gekocht. Want de remixen geven het nog enige meerwaarde.
Oordeel: Als je 'five' in je bandnaam gebruikt vraag je om een 5
Luister ook eens naar: Tiefschwarz

Freeform Five

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws