Dijf Sanders-Swamp Boulevard/Putsch 79-Arpeggio Life

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

NY disco-acid en rommelige elektronica


Intro: Dub Recordings en het verwante Clone Records staan beiden ferm in de vaderlandse en internationale wereld van de elektronische muziek. Beide labels hebben door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd met hun kwaliteitselektro- en elektronica. Clone richt zich op de elektro, terwijl DUB zich meer bezighoudt met de experimentele elektronica. Deze twee releases van Dijf Sanders en Putsch '79 onderstrepen deze reputatie nog eens een keer. Dijf Sanders is op 'Swamp Boulevard' in de weer met rommelige instrumentaaltjes vol jazzinvloeden en Putsch 79 zoekt met 'Arpeggio Life' de dansvloer op met aanstekelijke italodisco en elektro.

Tekst: Menno

Dijf Sanders - Swamp Boulevard (DUB)


Genre: elektronica met veel akoestische instrumenten
Bijzonderheden: Na zijn succesvolle debuut 'Mating Season' is de innemende Dijf Sanders 's zomers nog altijd te vinden op de straten van Brugge en Antwerpen als straatmuzikant. In zijn studio blijft hij echter bezig met het maken van twinkelende elektronica met sterk akoestische invloeden. De muziek van Dijf Sanders is weliswaar moeilijk te plaatsen, maar de ongedwongen rommeligheid en ingetogen melodieen zijn alomaanwezig in de muziek van Dijf Sanders. Nu is er dan 'Swamp Boulevard', een voorproefje van zijn tweede album 'To Be A Bob' wat deze zomer uitkomt. Vijf tracks met wonderlijke muziek die de grootste cynicus nog kan ontwapenen. Na het luisteren van dit voorproefje zal de naam 'Dijf' niet alleen voor een Belgische namenrariteit staan, maar ook voor aanstekelijke en optimistische elektronica.
Hoogtepunt: Swamp Boulevard
Dieptepunt: geen
Oordeel: 8

Meer info: Dijf Sanders

Putsch 79 - Arpeggio Life (Clone)


Genre: italodiscohousefunkelectropop
Bijzonderheden: Als je zoals Sami Liuskui en Pauli Jylhankangas in Finland woont dan is er altijd wel behoefte aan vrolijke dansmuziek, al was het alleen maar om al die deprimerende landgenoten even te vergeten. Na veel succes geoogst te hebben met hun album 'Putsch' toerden ze door heel Europa en verzorgden ze remixen voor labels als Delsin en Naked Music. Nu is er dan eindelijk weer een 12 inch met 3 flinke italodiscohousefunkelectropopkletsers van de heren. Voor de a-kant kunnen de rollerskates weer uit het vet gehaald worden, want 'Arpeggio Life' zet met zijn NY-disco en onvervalste acid-baslijnen de rollerdisco in vuur en vlam. Op de b-kant staan dan nog twee tracks, waarvan 'Blocking The Knocks' uit het housevaatje tapt en 'Frowning Glass' een fijne draai geeft aan de elektro. Een sterke 12 inch, om de heren niet te vergeten.
Hoogtepunt: Arpeggio Life
Dieptepunt: Niet noemenswaardig
Oordeel: 7.5

Meer info: Putsch 79

L2P-essential:
Putsch 79 - Putsch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws