Winnen: Melk - Sports (Statler & Waldorf)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Danish Delights


Intro: Net als Deense collega's als Future 3 en Acustic eerder met succes deden op het al even Deense April Records, gebruikt Melk (Rasmus Mobius en Anders Christophersen) de liefde voor, en de invloeden uit het altijd aanstekelijke reggae / dub genre om moeilijkdoenerij en gefriemel in de experimentele marge handig te omzeilen.

Tekst: Nico

Genre: dubby (elektronische) hiphop
Bijzonderheden: Vergis je niet, ook voor de "serieuze" liefhebber van de zogenaamde elektronische hiphop valt er heel wat te genieten op 'Sports', dat de toegankelijkheid in zich heeft voor een aantal flinke headnods. De beats gaan van stuwend naar uiterst ontspannen, zijn soms messcherp dan weer zalig loom. De boel kraakt af en toe aangenaam gevaarlijk maar de twee Denen trekken het iedere keer weer met lekker wiebelende (ska)bassen, de warmte van het hammond orgel en op z'n tijd wat glimmend, blinkend en blazend koper, hupsakee, zo naar het altijd zonnige Jamaica. Inclusief raps en scratches van diverse gasten uit de Deense hiphop scene (die schijnt er te zijn) en een enkele keer de soulvolle zang van Ane Trolle laat 'Sports' een warm, weldadig zonnetje schijnen in het elektronische hiphop genre.
Hoogtepunt: Ja
Dieptepunt: Nee, of het moet de lengte van 40 minuten zijn
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: de vrolijkheid van Ty's Upward album bijvoorbeeld,
Oordeel: 8+

Meer info: Statler - Waldorf

WIN WIN WIN WIN
We mogen vier exemplaren weggeven van Sports. Stuur voor 27 april het goede antwoord op de volgende vraag naar Nico en maak kans op een exemplaar: Noem nog drie acts die hun muziek uitbrengen op het Deense Statler - Waldorf label?
Let op: alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen!

DEZE PRIJSVRAAG IS AFGESLOTEN!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws