Fred Numf - Universal Language Part 3 (541)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Geen gevaar voor hoogspanning


Intro: Als producer krijgt Fred Numf met zijn smeuige vocale trance internationaal steeds meer waardering. Als dj heeft de Nederlander inmiddels al op Dance Valley, Impulz en Extrema Outdoor gedraaid. Ook in het buitenland is hij al regelmatig te aanschouwen geweest met zijn sets. Na twee jaar is er weer een nieuw deel van zijn Universal Language mix-serie.

Tekst: Iddo

Genre: Progressive en trance
Bijzonderheden: Na twee jaar durfde Fred Numf het weer aan om een nieuwe Universal Language uit te brengen. Deel drie is een verzameling van twaalf zweverige nummers zoals Numf ze het liefst laat horen. De muziek zit vol zweverige melodieen en gelikte vocalen. Helaas wel zo zweverig en gelikt dat je haast in slaap valt. De selectie van Numf heeft weliswaar een ontspannende werking, meer variatie en vooral pit was geen overbodige luxe geweest. Dub speelt een belangrijke rol, zoals te horen is in 'Bionik Phunk' 'van Fred Numf samen met Etiennne Overdijk feat B. Birnie. Maar als geheel overtuigt het gewoon niet. Zelfs de overvolle percussielijnen houden de luisteraar niet bij de les. De muziek is door gebrek aan spanning helaas niet boeiend om naar te luisteren.
Hoogtepunt: Benz & Md - 'Spiagia'.
Dieptepunt: Het gebrek aan spanning en variatie
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Het was waarschijnlijk niet Fred's bedoeling om de luisteraar in slaap te laten sukkelen.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Universal Language deel een en twee.
Oordeel: 6-

Meer info: Fred Numf

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws