Bob Sinclar- Enjoy-The Mixes / The Movie (541 label)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Mighty Bob


Intro: De carriere van Chris Le Friant, aka Chris The French Kiss, voor velen nog beter bekend als The Mighty Bop richt zich vanaf 1998 vooral op zijn alter ego Bob Sinclar. Na zijn eerste hit, met de Jane Fonda-does-Daft Punk workoutsong 'Gym Tonic', is het balletje aardig gaan rollen. 3 cd's en legio singles volgden. Tijd dus voor een overzicht, samengesteld door de maestro zelf.

Tekst: John

Genre: Danser, maintenant.
Bijzonderheden: Natuurlijk zou ik kunnen gaan zeuren over het feit dat Bob ooit eens een echte pionier was. Mijmeren over de tijd toen hij samen met Dj YelloW het fameuze Yellow label oprichtte. Een baanbrekend label indertijd met spannende experimenten, waarbij hiphop, (acid) jazz, house en Franse rap zich moeiteloos vermengden en een label dat ook de eerste, en enige echt interessante, klapper van Dimitri From Paris, Sacrebleu, uitbracht. Of dat Bobs ego tegenwoordig zo groot is dat je, om foto's van de perssectie van zijn site te mogen downloaden, eerst een inlognaam & wachtwoord moet aanvragen. Of dat zijn muziek tegenwoordig zo aalglad klinkt, dat....


Maar dat doe ik dus allemaal niet. Want onze Bob wil de mensen gewoon laten dansen, en daar is hij een meester in. Voor deze mixen maakte hij gebruik van zijn eerste cd Paradise, een nogal ongestructureerde verzameling nummers, de opvolger Champs Elysees, opnametijd 1 jaar, dus al heel wat gestroomlijnder, en de laatste cd, III, een nogal poppy housegebeuren, met dank aan Lene Lovitch voor de over-the-top zangcomposities. Verder vinden we nog nummers van zijn 2 Africanism projecten, de oude en de nieuwe single met Salome de Bahia, een nummer van Banda Sonora, 1 van Lyszak en een flink stel nieuwe remixen en nummers op deze plaat. De mix op cd 1 is een zeer verantwoorde dans cd, die dan ook nergens inslaapt. Gewoon lekker ongecompliceerd met de voetjes los. Op cd2 verrast Bob ons met een selectie van wat meer underground klinkende tracks en een wat spannender mix, maar halverwege gaan alle seinen weer op veilig, en landen we weer met onze voeten veilig op de grond. The crowd still moving, mission accomplished.

Enjoy The Movie: Leuk voor als je verliefd bent op Bob
Daarnaast heeft het Monsieur Bob ook nog behaagd een dvd over zijn huidige leven op de markt te brengen. Met daarop een tripje naar Montpellier, St.Tropez, Tokyo, Singapore, Belgrado, Ibiza, Barcelona, Marbella, New York, Miami, Chicago, San Francisco, Sydney, Rotterdam (jawel, Las Palmas!), Belgie, London en Parijs. Overal zien we plusminus dezelfde discolampen en een lekker wijf dansen. Ja, het nachtleven van een dj is een waar avontuur! Verder nog wat plaatopnamen, twee livenummers en dat was het wel ongeveer. Leuk voor als je verliefd bent op Bob, anders gewoon maar laten liggen!
Hoogtepunt: Het avontuur op de eerste helft van cd2.
Dieptepunt: Jammer dat het toch net een beetje teveel van het goede is, deze enorme lading feelgood-dancemusic. En de dvd natuurlijk.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Ik twijfel of ik hem zal aanraden. Maar ik twijfel niet over de dvd natuurlijk.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Bobs overige oeuvre.
Oordeel: 6,5 / de dvd een 4,5 dan maar.

Meer info: Bob Sinclar


Love2Party Essential:
Bob Sinclar @ Las Palmas juli 2003

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws