Perry Hemus - Rhodesmode (Woodland)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

H E E R L I J K


Intro: Ja, dit is er weer een, een plaat die het predikaat: De Klapperrrr van de week, (de maand,eigenlijk) ruimschoots verdiend heeft. Waarom? Deze plaat is gewoon g e w e l d i g mooi, en soms is mooi leuk om voor jezelf te houden, maar soms, als het te mooi is om te verbergen, wil je gewoon dat iedereen net zo enthousiast is als jij. Lees mee, en loop warm voor deze:

Tekst: John

Genre: Nu-bossa, Nu-soul mijlpaal.
Bijzonderheden: Als producer nieuw, maar als jazz/urban/funk muzikant en verzamelaar van obscure (latin)jazz al langer bezig dan sommige van jullie lezers op Mother Earth rondlopen, was de tijd voor Perry rijp voor dit project. En, zeggen we daarop, laat iedereen dan maar even wachten met zijn hersenspinselen als dit dan het resultaat is. Want laten we er niet omheen draaien, dit is gewoon wereldtop. Alles klopt hier. Het is geen 4 to the floor, dus daarover geen discussie. Je kan er wel op dansen, dus ritmisch zit het wel snor. Je kan er ook gewoon naar luisteren, en een beetje met je voet mee tappen. Perry heeft me hier even een partij supermuzikanten binnengeloodst, alles klinkt als de spreekwoordelijke klok. Daarnaast is Lizzy Parks ook nog eens een superzangeres. Echt knap is, dat Perry haar duidelijk in dienst van de songs mee laat zingen. Nooit bestaat er enige twijfel over van wie dit album eigenlijk is. Het blijft zijn project. De single Freefall staat al in alle playlists van de mannen die er toe doen, Gilles Peterson, Nicola Conte, Rainer Truby en een lijst die maar door gaat. Het fijnste is dat het hele album dit niveau haalt. Een review schrijven, zonder wat te ouwehoeren te hebben, is een ondankbare taak, maar Perry krijgt het voor mekaar. Bossa, Brazil, soul, techno, jazz, broken beats en kippevel, 72 minuten lang! Rest mij nog te zeggen dat deze release me door talentspotter Gerd (Gert-Jan Bijl) aanbevolen werd, en ik weet zeker dat ik mede namens Gerd spreek als ik je deze prachtplaat van harte aanbeveel!
Hoogtepunt: Waarachtig, echt alles is goed.
Dieptepunt: Nee.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader eerste klas, top of the bill. Geen woord van gelogen.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Veel keuzes, probeer Nicola Conte, Kyoto Jazz Massive en Marco Valle eerst maar eens.
Oordeel: 9

Meer info & Luisteren naar: Fender Rhodes / Perry Hemus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws