Martin L. Gore - Loverman EP2 (Mute)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

moody electronica


Intro: 'Loverman' is na 'Stardust' de tweede single van het soloalbum Counterfeit2 van Gore, dat is gevuld met covers van tracks van o.a. David Essex, Lou Reed, John Lennon, Julie Cruise en Nick Cave's 'Loverman'. Deze laatste cover wordt nu uitgebracht als een DVD, met daarop vijf live-tracks die eerder dit jaar werden opgenomen tijdens een show in Milaan, aangevuld met een interview met Gore, en een bonus cd met daarop de remixen van 'Loverman' en 'Das Lied Vom Einsamen Madchen'. De vinylfreaks moeten het doen met een plak met daarop twee Bola remixen van 'Loverman' plus Turner en Lawrence remixen van 'Das Lied Vom Einsamen Madchen'. Bij ons viel de vinylplak op de deurmat.

Tekst: Nico

Genre: electronica
Bijzonderheden: Op de A-side een vocale en instrumentale Bola remix van het oorspronkelijke Nick Cave nummer 'Loverman'. Achter Bola schuilt electronica artiest Dareel Fitton, die met zijn moeilijk te vinden releases op het wat geheimzinnige Skam Records (o.a. Autechre, Boards of Canada) opereert in de voorhoede van de zogenaamde "intelligente downtempo technohoek', vergeef me de omschrijving. Zijn remixen bevatten overduidelijk zijn handelsmerk: trage, schurende ritmes en hypnotiserende melodieen en ambientachtige soundscapes, waarin de karakteristieke vocalen van Gore zich aangenaam kunnen wentelen. Voor de niet-DM-fans is er een instrumentale versie. Op de flip een al even sfeervolle en ingetogen Turner remix van 'Das Lied Vom Einsamen Madchen' en een meer op de dansvloer gerichte versie van hetzelfde nummer door Lawrence, al duurt het even voor hij op gang komt. Sfeervolle, donkere electronica die dichtbij het "eigen" geluid van Depeche Mode ligt.
Hoogtepunt: Bola remix
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Geen van de mixen zal je leven veranderen, maar Bola, Turner en Lawrence creeren toch wel een aangename muzikale omgeving voor de karakteristieke vocalen van Gore.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het album Counterfeit2, de eerste single Stardust en de 12-inches van DM collega Dave Gahan
Oordeel: 7-

Meer info: Mute Records / Martin L. Gore

L2P recensies van Dave Gahan:
- Bottle Living
- I Need You

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws