Daniel Magg - Facets (Compost)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

"Een flink aantal rake nummers"

Compost records brengt ons met Facets van Daniel Magg een album dat de roots van de house en the sound of now mengt tot een veelkleurige housecocktail. DJ en ex-Wordless Peoplelid Daniel Magg komt met een lekkere mix van house, garage en zelfs wat warme huiskamertechno. Door toevoeging van gevarieerde ingredienten, waaronder allerlei exotische invloeden, biedt Daniel Magg net even meer.

Tekst: John

Daniel Magg neemt ons op zijn cd mee naar zijn eigen housewereldje, waar leftfield Detroit-technoinvloeden en garage een hoofdrol spelen. Gemixt met allerlei andere invloeden levert dit een alleszins gevarieerde langspeler op. In samenwerking met een groep mensen die hij muzikaal hoog heeft staan, voert Magg ons nummers die een aardig beeld geven van wat zijn visie op de huidige mix van muzikale stromingen is. Van samba's tot bebopjazz en weer terug naar techno en garage, Daniel mengt de stijlen tot een vloeiend geheel.

Hoewel mijn bloed niet overal sneller van gaat stromen, staat er toch wel een flink aantal rake nummers op zijn cd. Vooral de nummers met Zwitserse keyboardman Philippe Kuhn aka Gentlerain maken indruk. Met andere ex-Wordless People-compaan Wolfgang Ruter en met Minus 8 zoekt hij het vaak in de wat minder warme technohoek. Ben je een liefhebber van huiskamertechno, en vocale garagehouse, maar met een open oor voor nieuwe stromingen, dan is dit een leuke plaat voor jou. Heb je de ontwikkeling van de housemuziek vanaf de beginfase meegemaakt, dan hoor je zeker wel wat nostalgische klanken door de nummers heen sijpelen. Niet slecht, Daniel!

Meer info en luisteren naar Facets: Daniel Magg at Compost Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws