Siesta II Sunset @ Pikes, Ibiza (Neo Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Club Tropicana voor de happy few (met goedgevulde beurs)

Vorig jaar verscheen het eerste deel van Siesta II Sunset, die in het teken stond van de beroemde Mambo Bar, de grote concurrent van Cafe del Mar. Waar Cafe del Mar, met het beroemde terras, al jaren verzuipt in zijn eigen gezapigheid en droefenis troef is bij de steeds slechter en vooral platter wordende compilaties, bood Siesta II Sunset weer eens een prettigere Ibiza verzamelaar op het lagere tempo. Dit jaar dient Hotel Pikes als decor voor een verzamelaar. Geen slecht decor, in 1982 nam het duo Wham rondom het zwembad er al clips op voor de singles Bad Boys en Club Tropicana. En twintig jaar later is het 15e eeuwse landhuis, gesitueerd tussen de olijfbomen in de heuvels van San Antonio, nog steeds een zeer geliefde plek bij de internationale hot spot. Waar zij zoal op chillen?

Tekst: Nico

Ibiza en Engeland. Het is een onlosmakelijke combinatie waarbij hordes bleke Engelsen het hele jaar al hun zuur verdiende centen sparen om het op het goddeloze eiland in twee weken in zeer rap tempo aan drank, drugs en tickets er door heen te jagen. De Engelse magazines puilen tegenwoordig het hele jaar, tot vervelens toe, uit van de zogenaamde exclusieve Ibiza reportages en de platenwinkels puilen de maanden vooraf en natuurlijk de maanden na de zomer uit van de Ibiza verzamelaars. Vooral veel goedkope en platte ellende, maar met hier en daar toch een prettig lichtpuntje. Siesta II Sunset @ Pikes is zo'n verzamelaar binnen het lage tempo genre.


De samenstellers zitten in London, maar waren niet te beroerd om echt wat verder te kijken. Zo komen ze met twee Nederlandse bijdragen op de proppen, waarvan voor een beetje liefhebber het zwoel jazzy One Day Deep, van het gelijknamige album van Praful wellicht het meest tot de verbeelding spreekt. Maar trek niet al te snel conclusies want Siesta II Sunset blikt veel verder dan zwoele jazzy downtempo easy listening stuff! Wat te denken van de serene violen van Nick Wales, de sober tokkelende Spaanse gitaren (ze mogen niet ontbreken) van Paco Fernandez, de sfeervolle soundscapes en funky tokkelende gitaren van Adani & Wolf, de bijna surrealistische Twin Peaks sferen en adembenemende soundscapes van Innocence, de betoverende onderwaterwereld van Corderoy, het meespelende pianospel van Cass & Slide, de lome hiphopbeats en scratches van Rayowonder, de klassieke strings en relaxt slepende beats van Masonary en de dromerige percussie van Eric Parques?

Natuurlijk ontkomt Siesta II Sunset at Pikes ook niet altijd aan de cliches en verzamelaarsvalkuilen. Het wordt soms iets te glad en in plaats van zweven dreigen we dan af te glijden. Maar de samenstellers blikken zo veel verder dat het als geheel toch niet over het randje gaat. En het is vooral de even opmerkelijke als aanstekelijke combinatie van dromerige lounge en klassieke elementen die van Siesta II Sunset @ Pikes zo'n aangenaam lichtpuntje in het overvolle verzamelaarsaanbod maken.

Siesta II Sunset @ Pikes is vanaf 8 juli via EDM/Coast to Coast in Nederland verkrijgbaar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws