Fan krijgt $4,525,402 na stagedive incident Skrillex

cassmit | 23 november 2018
nieuws

Stagediven is niets nieuws voor Skrillex, maar in 2012 ging het mis; een fan raakte zwaar gewond. Het incident resulteerde in een lange rechtszaak. Nu, zes jaar na het incident, is er eindelijk een uitspraak gekomen in de zaak.

Kosten

Het totaalbedrag van $4,525,402 wordt gedeeld door verschillende partijen, waarvan Skrillex en zijn tourbedrijf ‘Lost Boys Touring inc.’ voor het grootste deel moeten opdraaien. Respectievelijk moeten zij 1,6 en 1,8 miljoen dollar aan de fan uitkeren. De rest van de kosten zijn voor het slachtoffer ($675,000) en ‘Belasco Entertainment Theater, Inc.’ ($450,000). Het slachtoffer wordt zelf 15% van de kosten aangerekend door haar nalatigheid in het incident.

LEES OOK: Skrillex wil second opinion voor gewonde fan

Skrillex's reactie

Jennifer Fraissl begon in 2014 een rechtszaak nadat zij zestien dagen na het ongelukkige incident een beroerte kreeg. Skrillex, die zelf als getuige werd opgeroepen, gaf de volgende reactie: 'There is nothing more important to me than my fans and their safety at my shows, I want them to have fun and enjoy the music. While I’m disappointed by the jury’s decision, I’m glad this process is over. I look forward to getting back to work and delivering new music to my fans.'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws