Verkleedfestijn en bier tijdens Gouden Kabouter Awards

Cathelijne | 24 maart 2016
party reports

Gouden Kabouter Awards?! Ik hoor het je denken. De meeste hebben er nog nooit van gehoord maar dit is al 21 jaar (geen grap) de Nederlandse awardshow voor de Nederlandse uitgaanswereld. Het is dan ook uitgegroeid tot een belachelijk leuk en hysterisch festijn op je maandagavond in Paradiso (normaal zit ik op Netflix). 

Dus, mocht je nou een keer op maandag naar een ongeorganiseerd verkleedfestijn willen en ontzettend veel bier willen drinken op een dag dat het eigenlijk helemaal niet kan, ga dan volgend jaar naar de Gouden Kabouter Awards. Gegarandeerd veel confetti, popcorn, slechte nummers en natuurlijk Gouden Kabouters. Want ondanks dat het eigenlijk allemaal een beetje voor de grap lijkt, zijn de genomineerden behoorlijk eager om de prijs in de wacht te slepen. Overigens moet ik er misschien wel bij vertellen dat het niet leuk is als je niks met de uitgaanswereld van doen hebt, want het is wel een groot ons kent ons festijn.

De awards

De prijzen die je kunt winnen? Meest sexy dj, dj met het slechtste kapsel, beste upcoming dj, beste club en dit jaar kon voor het eerst iemand uit het publiek zomaar een Gouden Kabouter winnen. Te gek, want daar hoef je dus helemaal niks voor te kunnen. Ik zie kansen. Voor 5 euro koop je een lootje en je maakt net zoveel kans als iedereen in de zaal, yeah! 

Het lijkt eigenlijk een beetje een grote club Nyx vanavond. Veel travestieten verkleed in het thema’s (70s, goud en glitters) en daarnaast allerlei organisaties en mensen uit de uitgaanswereld die overigens iets minder hun best hebben gedaan in thema verkleed te komen. Ikzelf was ook niet verkleed, maar dat ga ik volgend jaar anders doen! Het podium lijkt een beetje op het vroegere Rad van Fortuin inclusief prijzenhoek. Ik ben samen met een vriendinnetje en kijk een beetje de kat uit de boom en drink rustig een biertje. Rond half negen begint de show. Het lijkt wel een avond carnaval. Ik geloof dat ik de helft van de uitreikingen dan ook totaal gemist heb. Er staan allemaal guilty pleasures op de achtergrond, soms luister ik naar een uitreiking maar we zijn vooral druk met drinken, dansen en slap ouwehoeren. 

Ja, nu ik erover nadenk (mijn roots liggen in Brabant), dit is een avond carnaval! Daar drink je ook altijd veel te veel bier, zing je mee met vreselijke nummers en heb je de volgende dag ook geen idee meer waarom het eigenlijk zo leuk was. Lang verhaal kort; dinsdag was denk ik de langste dinsdag in tijden. Maar mijn vriendinnetje en ik waren het over één ding eens: zo'n kater wil ik best volgende week dinsdag weer hebben want dit was awesome! 

Wil je weten wie de grote winnaars waren tijdens de awards, klik hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws