Foei! Tiësto op de vingers getikt door mensenrechtenorganisatie

Ruben den Boer | 29 januari 2019
nieuws

Tiësto

Donderdag 31 januari geeft Tiësto een optreden in één van de strengst gelovige landen ter wereld: Saoedi-Arabië. ‘Niets mis mee’ kun je denken, die mensen verdienen immers ook een vet feest. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International denkt daar echter anders over en tikte de dj stevig op de vingers. 

We hebben allemaal wel een bepaald beeld als we aan Saoedi-Arabië denken en dat beeld is meestal niet bijzonder positief. Dat is ook niet zo vreemd als je het nieuws volgt. We willen niet te diep in de politiek duiken hier, maar journalisten vermoorden en mensenrechten schenden maakt je nu niet bepaald het populairste kindje in de klas. 

Tiësto

LEES OOK: Tiësto vijftig jaar: het leven van een dance-pionier

Dat is dan ook precies de reden waarom mensenrechtenorganisatie Amnesty International Tiësto stevig op zijn vingers tikte nadat de dj bekend maakte een optreden te gaan geven in het King Abdullah Economic Center in de Saoedische stad Jeddah. 

Amnesty International tegen Tiësto:

‘Amnesty International roept nooit op tot een boycot, maar Tiësto kan niet doen alsof Saoedi-Arabië een land is waar niets aan de hand is. Als hij optreedt, moet hij zich heel erg bewust zijn van het feit dat hij zich laat gebruiken voor de Saoedische pr-machine die wil doen alsof het land vooruitstrevend is’, aldus woordvoerder Emile Affolter tegenover ANP. 

Niet zo netjes dus dat Tiësto daar optreedt, maar is het terecht dat Amnesty International zo boos wordt op de dj? Ze pakt het in ieder geval sportief op en doet Tiësto zelfs een aanbod: hij is van harte welkom om met Amnesty International in gesprek te gaan over de mensenrechtenkwesties die in Saoedi-Arabië spelen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws