Traangasaanvallen op Tomorrowland

Aimee van Vuuren | 24 juli 2019
nieuws

Het eerste weekend van Tomorrowland zit er helaas al weer op. Ondanks de muziek en chille vibe onder de bezoekers waren er aanwezigen met slechte intenties: traangasaanvallen zaaiden paniek en gaven zakenrollers de kans om toe slaan.

Belangstelling

Tomorrowland wordt elk jaar voor twee weekenden georganiseerd in het Belgische Zoom. De ongeveer 200.000 bezoekers die per weekend het festival bezoeken zien de grootste artiesten op het gebied van elektronische muziek op de stage. Dit jaar ging het mis.    

LEES OOK: App waarmee jij kunt kiezen welk nummer de dj draait!

Traangasaanvallen

Tijdens het eerste weekend van Tomorrowland vonden er een aantal traangasaanvallen plaats. Op diverse beelden is te zien hoe mensen hun mond bedekken om de lucht niet in te ademen en weg te gaan bij de stage. Eerst gebeurde het bij het optreden van Sunnery James en Ryan Marciano in de L’Orangerie, daarna gebeurde bij de Mainstage. Het doel van het spuiten met traangas is om mensen af te leiden zodat het stelen van portemonnees en telefoons makkelijker wordt.

In onderstaande video zie je bij 59.13 en 59.23 dat diverse mensen last hebben van de lucht en handen voor hun mond houden om de lucht niet in de ademen. Bij 59.31 rennen een aantal festivalgangers paniekerig een onverwachtse kant op. Bij 59:49 is te zien dat Sunnery James en Ryan Marciano reageren op de lucht en de rumoerige crowd. De dj's hebben (nog) niet gereageerd op het incident. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws