Zo laat je jouw make-up look de hele dag shinen

Partyscene Redactie | 24 juli 2021
nieuwsWe willen allemaal wel eens dat onze make-up look het de hele avond lang volhoudt. Denk aan een leuk feestje of dat etentje met je vriend(in). Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw make-up look de hele avond goed blijft zitten? Lees hieronder verschillende tips die ervoor zorgen dat jij je niet druk hoeft te maken over jouw make-up look.

Gebruik een goede basis

Een goede basis is het halve werk. Wil je dat jouw make-up look de hele avond blijft zitten? Breng dan een goede primer aan voor de rest van jouw make-up. Een primer zorgt er namelijk voor dat de rest van jouw gezichtsmake-up goed op zijn plek blijft. Door een primer aan te brengen, wordt je gezicht egaler en kan de foundation en concealer beter hechten aan jouw gezicht. Er bestaan verschillende soorten primers. Je kan onder andere kiezen voor een primer in spray vorm of een crème. Heb je last van rode plekjes in je gezicht? Kies dan een primer met color correcting. Informeer goed of de primer geschikt is voor jouw huidtype. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat het meteen een match is voor jouw huidtype.

Oogmake-up

Ben je bang dat je oogschaduw of mascara gaat uitlopen? Gebruik voor oogschaduw ook een primer of een beetje concealer. Op deze manier blijft het goed zitten. En je wimpers? Probeer een waterproof mascara of nep wimpers. Met een waterproof mascara zorg je ervoor dat jouw mascara niet gaat uitlopen. Nepwimpers kunnen soms lastig zijn om aan te brengen, maar oefening baart kunst. Misschien heb je iemand in de omgeving die je kan helpen met het aanbrengen. Breng wel een laagje mascara op zodat jouw wimpers mooi blenden met de nepwimpers. Eén ding is zeker, nepwimpers maken jouw look helemaal af.

Fixeer de make-up

Wanneer je klaar bent met glammen, mag je niet vergeten om jouw prachtige make-up look te fixeren. Dit doe je met een fixing spray. Een fixing spray is eigenlijk een beetje hetzelfde als een primer, maar dan als finishing touch. Fixing spray zorgt ervoor dat jouw make-up langer goed blijft zitten op jouw gezicht. Het vormt als het ware een beschermlaagje.

Breng de fixing spray niet te dicht aan op je gezicht, en ook niet te veel. Probeer ongeveer 20 cm van je gezicht de fixing spray aan te brengen en laat het opdrogen. Er zijn diverse soorten fixing sprays verkrijgbaar. Ze zijn voor elk huidtype te vinden. Heb je last van een gevoelige huid? Vermijd in dat geval een fixing spray met alcohol.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws