Tinder introduceert twee nieuwe veiligheidsfuncties om ongewenst gedrag tegen te gaan

Partyscene Redactie | 30 oktober 2021
nieuws

Tinder rolt de nieuwe functies Stoort Dit Jou (SDJ) en Weet Je Het Zeker (WJHZ) uit in meerdere landen na het zien van positieve resultaten voor leden na de lancering in andere markten. Deze nieuwe functies zijn de nieuwste toevoeging aan de al uitgebreide lijst van toonaangevende veiligheidsfuncties die Tinder over de afgelopen twee jaar heeft gelanceerd.

SDJ? biedt proactieve ondersteuning aan leden wanneer er schadelijke taal wordt gedetecteerd in een bericht dat zij hebben ontvangen.  De functie wordt aangestuurd door machine learning en ondersteund door de Tinder gemeenschap, waardoor de macht in handen van de leden komt. Wanneer een Tinder-lid 'ja' reageert op de vraag zullen ze de optie hebben om de persoon te rapporteren voor hun gedrag. Een eerste test van de functie liet een toename van 46 procent zien als het gaat om het aantal meldingen van ongepaste berichten, omdat leden zich meer gemachtigd en gesteund voelen om slecht gedrag te melden.

WJHZ? gebruikt AI om schadelijk taalgebruik te detecteren en proactief in te grijpen om de afzender te waarschuwen dat zijn of haar bericht beledigend kan zijn, door hen te vragen even te pauzeren voordat zij verzenden. De AI is gebouwd op basis van meldingen die leden in het verleden hebben gedaan en zal zich gaandeweg blijven ontwikkelen en verbeteren.  WJHZ? heeft het ongepast taalgebruik in verstuurde berichten al met meer dan 10 procent verminderd. Daarnaast hadden leden die de vraag zagen een lagere kans om de volgende maand te worden gerapporteerd voor ongepaste berichten, wat wijst op een verandering in het gedrag op de lange termijn.

"Woorden zijn net zo krachtig als daden en vandaag nemen we nog sterker ons standpunt in dat er op Tinder geen ruimte is voor ongewenst gedrag", zegt Tracey Breeden, Head of Safety and Social Advocacy voor Tinder en Match Group. "De eerste resultaten van de nieuwe functies laten zien dat interventie op de juiste manier echt van betekenis kan zijn bij het veranderen van gedrag en het opbouwen van een gemeenschap waarin iedereen zichzelf kan zijn."

Om de nieuwe functies proactief ongepaste berichten te laten detecteren zullen leden toestemming moeten geven voor de veilige berichtenfilters van Tinder. Als een lid besluit geen toestemming te geven, kan hij nog steeds de Swipe-functie gebruiken en matchen, maar geen berichten meer versturen. Tools als deze zullen Tinder helpen bij het identificeren van - en actie ondernemen tegen - mensen die niet bereid zijn zich verantwoordelijk te gedragen op het platform.

"We zijn verheugd om te zien dat Tinder blijft innoveren op het gebied van veiligheid. Door hun verwachting voor respectvolle communicatie over te brengen en gebruikers even te laten pauzeren om een bericht te heroverwegen dat beledigend zou kunnen zijn, betrekt Tinder zijn gemeenschap bij het creëren van een veiliger platform. En door gebruikers een gemakkelijke manier te geven om ongepaste berichten te rapporteren, zullen deze nieuwe tools Tinder helpen bij het identificeren van - en actie te ondernemen tegen – gebruikers die niet bereid zijn om verantwoordelijk te handelen," zegt Scott Berkowitz, voorzitter van RAINN*. "We zijn blij met de eerste resultaten van deze nieuwe tools en kijken uit naar het moment dat deze beschikbaar komen voor alle Tinder-gebruikers."

Het werk van Tinder op het gebied van veiligheid is onderdeel van de aangekondigde $100 miljoen investering van Match Group in Trust & Safety in 2021. Tinder is toegewijd aan het samenwerken met experts om ervoor te zorgen dat de app een veilige en inclusieve gemeenschap blijft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws