Foot Locker en NBA renoveren community basketbalveld in hartje Rotterdam

Partyscene Redactie | 12 september 2022
nieuws

Foot Locker Europe kondigt een basketbal community initiatief aan in de stad Rotterdam als onderdeel van hun ‘Raise the Game’ programma. Het initiatief ondersteund en viert lokalen die tijd en resources investeren in het stimuleren van verandering in de basketbal community en de bijbehorende cultuur. 

Foot Locker Europe is een samenwerking gestart met lokale talenten, waaronder een beeldend kunstenaar, grassroot teams en spelers uit Rotterdam, om basketbal en de liefde ervoor terug te brengen naar de community. 

In 2022 lanceerde Foot Locker samen met de NBA het ‘Raise the Game’ programma met als doel om de ontwikkeling van grassroot basketbal in Europa te stimuleren. Als onderdeel van het programma zijn er sinds de lancering nieuwe courts geopend in Parijs (Jammepes), Barcelona (Poblenou), Milaan (Via Lazia), Londen (Clapham Common) en vanaf 10 september dus ook in Rotterdam (Henegouwerplein). 

Het kleurrijke ontwerp van het basketbalveld en limited-edition player kits, die gedoneerd zullen worden aan de community tijdens de officiële launch op 10 september, is van de hand van  lokale kunstenaar Franky Sticks. Zijn inspiratie voor het design vloeide voort uit de bewegingen en de community waar basketbal bekend om staat. De spanning tussen de teams en de vloeiende bewegingen van de spelers uiten zich in het gebruik van diverse kleuren en patronen. 

Franky Sticks, court designer, zegt: “Het is een eer dat ik de kans heb gekregen om een basketbalveld te ontwerpen voor Foot Locker en de NBA in mijn thuisstad. Ik kijk uit naar de reacties vanuit de community. Zelf heb ik gebasketbald vanaf mijn tienerjaren k hoop dat de nieuwe court de volgende generatie inspireert om te spelen, net zoals dat is gegaan  bij ex-NBAspeler Francisco Elson die hier ook basketbalde toen hij opgroeide in Rotterdam.”

NBA EME Senior Director, Global Partnerships, Nick Cowell zegt: “ We kijken ernaar uit om samen met het toegewijde team van Foot Locker de onthulling van deze onlangs gerenoveerde court op het Henegouwerplein te vieren. We zijn ervan overtuigd dat de court zal bijdragen aan de groei van grassroot basketbal in de lokale gemeenschap. Misschien is dit zelfs de plek waar de volgende generatie van sterren hun carrière start, op weg naar de NBA of WNBA.”

Om basketbal in Rotterdam naar een hoger niveau te tillen, is Foot Locker een samenwerking gestart met lokale gemeenschap Concrete Lions. Concrete Lions zet zich in om mensen van alle leeftijden met elkaar in contact te brengen via basketbal evenementen en clinics. Foot Locker en Concrete Lions hebben een gezamenlijke missie om basketbal te bevorderen voor de lokale jeugd - vooral voor de groep die niet altijd toegang heeft tot basketbalclubs of de benodigde middelen. Dit doen ze doormiddel van het leveren van digitale support, middelen om te trainen zoals kits, basketballen en kegels en daarnaast games en jaarlijkse ondersteuning bij lokale toernooien, clinics en overige activiteiten.  

Alpha Sow, Oprichter van Concrete Lions, zegt: “ Wij geloven dat iedereen een gelijke kans verdient om onderdeel te kunnen zijn van de basketbal community. Deze samenwerking is een unieke kans om de jeugd in Rotterdam nog beter te kunnen ondersteunen. Ons werk met Foot Locker geeft de mogelijkheid om het platform en de middelen te bieden die zij nodig hebben om hun skills en passie voor de sport te vergroten, ongeacht hun achtergrond, seksualiteit of andere uitdagingen die mogelijk een barrière vormen.” 

Susie Kuhn, President bij Foot Locker Europe, zegt: “. Omdat wij het belangrijk vinden om de jeugd te inspireren en te empoweren, blijft basketbal een focuspunt voor ons. Community, inclusiviteit, hoop en empowerment, dat is waar het om draait. Met deze volgende stap in Rotterdam hopen wij de roots van de sport en cultuur, die gelijk staan aan onze merkwaarden, in heel Europa te ondersteunen. We weten dat de basketbal community in Rotterdam nog opkomend is en redelijk ondergefinancierd. Door middel van  onze samenwerking met Concrete Lions hopen wij op een authentieke en impactvolle manier hieraan bij te dragen."

Bezoek de website voor meer informatie over Foot Locker’s basketbal community programma.

© Photography by: Nikki van Toorn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws