Gezondheidsmanie in de dancescene

Partyscene Redactie | 25 mei 2007
onbekend

Clubbers worden behandeld als kleine kinderen

Het leven van de gemiddelde partyorganisator of -programmeur wordt er niet eenvoudiger op. Naast het boeken van artiesten en het creëren van een goede sfeer in de clubs of op de festivals, moeten de bezoekers steeds meer tegen zichzelf beschermd worden.

Lekker fit.De laatste tijd schieten de gezondheidsinitiatieven in de uitgaanswereld als paddestoelen uit de grond. Het gaat dan niet eens zozeer over de discussie over het drugs-, drank- en rookbeleid, al kun je je wel afvragen of de recente anti-rookspot van het Astma-fonds niet een beetje over the top is. In deze spot krijgt de astmapatiënt beelden te zien van een café, aangezien hij daar in het echte leven nooit naar binnen kan gaan, vanwege de rook. Roken is absoluut ongezond en astma is een erg nare aandoening, maar volgens dit spotje moeten alle clubs en bars in heel Nederland zich maar even aanpassen aan 3% van de bevolking. Overigens hoeft het Astma-fonds zich weinig zorgen te maken, want met de huidige horecaplannen van het kabinet is roken tijdens het uitgaan binnen een aantal jaren taboe.

Karl Noten op de nuchtere maag tijdens FYM.Niet alleen de longen, het hart en de lever, maar ook de oren moeten worden beschermd. Electronation organiseerde woensdag 23 mei zelfs een middag waarop je je ‘goedkope’ oordoppen kon laten aanmeten om gehoorschade te voorkomen. Daarnaast moet ook ons uithoudingsvermogen en de spiersouplesse bevorderd worden. Op het Free Your Mind Festival op 2 juni in Arnhem, zal niemand minder dan Karl Noten (van ‘Nederland in beweging’: het fitnessprogramma voor bejaarden) wat broodnodige ochtendgymnastiek op de Mono-stage verzorgen.

Wij kijken nieuwsgierig uit naar de volgende initatieven uit de dancewereld. Clubs met een maximaal bezoekersaantal van twintig man, zodat claustrofoben ook eens naar een club kunnen? Nooit meer alcohol schenken en verse fruit-afdelingen in elke venue Dit trendy modelletje wordt het helemaal deze zomer. Met bijpassende helm zodat je je niet bezeert bij overmatig alcoholgebruik.plaatsen? Alle sluitingstijden terugbrengen tot uiterlijk middernacht, zodat je bioritme nooit meer in war raakt? Geen rookmachines meer, ook vanwege de astmapatiënten? Geen stroboscopen meer in verband met onze epileptische medemens?

Op zich is er natuurlijk niks mis met deze goedbedoelde acties, maar de gemiddelde clubber weet zelf toch ook al lang dat oordoppen, niet roken, geen drugs gebruiken, alcoholgebruik matigen en veel bewegen de betere keuzes zijn. Ook is het praktisch onmogelijk om alle clubs in Nederland honderd procent geschikt te maken voor elke bezoeker die misschien een medisch probleem heeft. Onze boodschap aan de organisatoren (en dus de stelling) is dan ook:

Clubbers kunnen best zelf bepalen wat goed voor ze is!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws