Party report: Benji presents EMA Afterparty: Snoopadelic

Peter Güldenpfennig | 13 november 2013
party reports


Wat: Benji presents EMA Afterparty Snoopadelic
Waar: Escape Amsterdam
Wanneer: Zondag 10 november 2014
Reporter: Céline Iris Lysiane
Fotografie: Dennis Veldman, Escape Amsterdam

Dit jaar was Amsterdam de host voor de European Music Awards. De Ziggodome was afgeladen vol en de hele wereld keek mee! MC Redfoo was verantwoordelijk voor lachwekkend en uiterst absurd vermaak met de backstage ondersteuning van de snoezige Ariana Grande. Will Ferrel deed zich speciaal voor deze gelegenheid voor als de uberdomme reporter ‘Anchorman’ Ron Burgundy. Met optredens van Miley Cyrus, Katy Perry, Bruno Mars, Robin Thicke Iggy Azalea, Snoop Dogg met Afrojack & 7 Days of Funk, The Killers, Imagine Dragons, Icona Pop en als knaller het verrassingsoptreden van Eminem hebben wij Nederlanders toch maar weer bewezen dat óók wij weten hoe we een fantastisch feestje kunnen maken! Volgend jaar is de eer aan Glasgow, Schotland.

Alle grote winnaars vind je hier terug!

EMA Afterparty

Na al het muzikale geweld en de uitreikingen van de European Music Awards in Ziggodome ging het feestje vrolijk verder in de Escape te Amsterdam. We ontvingen een persoonlijke uitnodiging van Omer Fiaz van het productieteam Benji Entertainment om hun te vergezellen op Snoop’s feestje! Hier konden we natuurlijk geen ‘’nee’’ tegen zeggen!

Met een rij tot aan het Tuschinski komen we stapje voor stapje dichterbij de entree van Escape. Eenmaal binnen aangekomen struikelen we al direct over Mike de Boer in een altijd even fleurig en vrolijk jasje, die aan de grote oranje microfoon te zien verslag deed voor RTL Boulevard over dit spektakel. Het was een drukte van jewelste. Het vipdeck en alle viptafels evenals de reguliere tickets waren compleet uitverkocht.

Snoopadelic_1

Bij het betreden van de zaal heerste er saamhorigheid en een heerlijke chille sfeer. Het was overduidelijk, iedereen wilde een glimp opvangen van de levende rap-legende Snoop Dogg. Hoe dichter we het podium benaderde, hoe knusser het werd. Zoals verwacht treffen we mister Dogg aan achter de draaitafels met een dikke joint tussen zijn lippen. Even relaxed als altijd draait hij zijn Snoopadelic-plaatjes weg van ouderwetse rap tot aan wat hitjes van nu. De beste man wordt vocaal bijgestaan door het neefje van P. Diddy, MC ‘D Smoove. Voor het visuele genot waren de prachtige dansers van By True Faces de hele avond in de weer met de mooiste outfits en hipste dansmoves. Naast het opvoeren van zijn dj-set brengt Snoop Dogg zelf ook nog een aantal nummers ten gehore. Verder waren er ook optredens van Adlicious en L’Giano. Overigens, L’Giano presenteerde deze avond samen met Snoop zijn nieuwe video.

Snoopadelic_2

Omdat de afterparty ook in het teken staat van het 20-jarig jubileum van zijn debuutalbum Doggystyle heeft Snoop een aardig gastenlijstje. Miley Cyrus, Katy Perry, Afrojack, Ryan Leslie en zelfs Rihanna waren aanwezig in de Escape. Weliswaar op het vipbalkon welke maar voor een zeer select clubje toegankelijk is, maar geloof ons, ze waren er! Als je goed naar boven keek kon je misschien nog een glimp van deze wereldse sterren opvangen. Ook de voetbalwereld was deze avond goed vertegenwoordigd door onder andere: Edgar Davids, Ryan Donk en Ryan Babel.

Eigenlijk wilden we nog lang niet gaan, maar het was toch écht de hoogste tijd! Wij zeggen gedag tegen Uncle Snoopadelic en hopen hem snel weer terug te zien in ons koude, maar vooral gezellige kikkerlandje!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws