Party report: Club CinQ Presents: EXTASE [24 januari 2014]

Partyscene redactie | 26 januari 2014
party reports


extaseWat: Club CinQ Presents: EXTASE
Waar: Club Cinq, Den Bosch
Wanneer: 24 Januari 2014
Line up: La Fuente, Kaj Melsen, Ruben Skliba, Djoey en Electrosic
Reporter: Etiènne Slijpen en Natascha Kuiper
Foto's: Jelle Schoenmakers en Paul Jurgens

EXTASE is een nieuw concept in de regio Den Bosch. De organisatie is van plan een terugkerend evenement neer te zetten, waarbij de focus ligt op de beste en fijnste house van het moment.

Concept: jong talent en bekende dj's

Het concept staat voor het samenbrengen van nieuw talent en succesvolle dj’s. Voor de eerste editie is de Brabander Job Smeltzer, beter bekend als La Fuente, als headliner geboekt. Daarnaast laten de opkomende talenten Kaj Melsen, Electrosic, Djoey en Ruben Skliba van zich horen.

Locatie: Club Cinq

Voor deze eerste editie is als locatie gekozen voor Club Cinq, een bescheiden maar prachtige locatie. Het Grand Café-concept dat in de meeste steden niet weg te denken is, komt ook voor Club Cinq in aanmerking. Overdag kan er gegeten en geborreld worden, maar in de avond veranderd Café in Club en kan er door het aanwezig publiek goed gefeest worden. We zijn vereerd bij deze eerste editie aanwezig te mogen zijn en kijken uit wat EXTASE haar bezoekers te bieden heeft.

cafe-cinq

In Rapture (in extase)

We komen aan als de eerste dj (mede-organisator Ruben Skliba) al gedraaid heeft. De club loopt nog niet echt vol, maar er staan al een aantal mensen op de dansvloer rustig te dansen. We spreken de organisatie en krijgen te horen dat ongeveer de helft van de beschikbare tickets zijn verkocht. Op het eerste gezicht lijkt dit een kleine teleurstelling, maar als het tijdstip nadert dat La Fuente, het hoogtepunt van de avond, zal gaan draaien loopt de club langzaamaan wat voller.

Achterin de club, waar de grote dansvloer en de dj booth zich bevinden, is het erg druk en valt het niet op dat het voorste gedeelte van de club vrijwel leeg is. La Fuente brengt het publiek in extase met zijn eigen stijl van latin house, die hij moeiteloos ten toon spreidt. Hij bouwt zijn set netjes op en laat op het eind een aantal nieuwe releases horen die je als echte clubbangers kunt categoriseren.

lafuente

Het publiek danst er vrolijk en gezellig op los, er hangt een echte Brabantse gezelligheid. Zoals La Fuente van de week al bij SLAM!FM aangaf: 'Je pikt de Brabanders er zo tussenuit, ze zijn net iets losser en gekker dan de andere Nederlanders'.

Kaj Melsen - Talent

Het jonge talent Kaj Melsen neemt La Fuente moeiteloos over en knalt lekker door. Uit een goede bron kregen we te horen dat deze dj de komende maanden grote plannen heeft en er spannende dingen op zijn pad zullen komen. Op het eind van zijn set laten wij Club Cinq voor wat het is, maar het grootste deel van de bezoekers blijft nog om de avond goed af te sluiten.

Ticketprijzen

Tijdens de voorverkoop konden twee verschillende tickets worden aangeschaft. Voor de snelle beslisser waren er Early Birds tickets voor €7,50. Heb je deze gemist dan kon je voor €10 een ticket kopen. De tickets die op de avond zelf nog beschikbaar waren konden aan de deur worden gekocht voor €12,50.

Conclusie

De organisatie van Extase heeft een leuke clubavond neergezet. Uiteraard is een eerste editie nooit perfect en is er nog verbetering mogelijk. Complimenten hebben wij voor de goede organisatie, het enige mindere puntje is het bezoekersaantal. Van de 400 beschikbare kaarten zijn er ongeveer 200 verkocht. Verder verliep de avond vlekkeloos en is er in het bezoekersaantal voor de volgende editie, die zoals wij begrepen in de planning zit, verbetering mogelijk. Door de juiste marketing in te zetten en mond op mond reclame moet een uitverkochte editie te realiseren zijn.

Bekijk meer foto's van deze party op Facebook

Plus

  • Mooie locatie in het centrum van Den Bosch
  • Strakke organisatie
  • Gezellig publiek
  • Goede programmering

Min

  • 18+ leeftijd, veel bezoekers van de stad mochten niet naar binnen aangezien ze 16 of 17 zijn
  • Bezoekersaantal mag verbeterd worden
  • Parkeren

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws