Amsterdam Fashion Week '14 | Dorhout Mees

Jet Braas | 27 januari 2014
lifestyle


Op het zondag-programma van de Amsterdam Fashion Week stond een van de vaste 'nieuwkomers' (vorig jaar showde zij ook op AFW): Dorhout Mees. Nadat wij vorig seizoen zo verrast werden door de collectie waren we erg benieuwd naar waar Dorhout Mees dit seizoen mee zou komen.

De show begon met een filmpje wat getoond werd op twee grote schermen in de zaal. In de film zagen we modellen in creaties van Dorhout Mees in een herfstachtige bos-omgeving onder begeleiding van een spannend, beetje duister, geluid. De modellen waren in slow-motion gefilmd waardoor het een droom-achtig beeld was om naar te kijken. Na het filmpje bleef de muziek doorgaan en kwam het eerste model de catwalk op.

De show begon met modellen in witte jurken, wat al snel overging naar aardetinten. Vervolgens kwamen er outfits in okergeel voorbij (mooi!) en werd er afgesloten met lange jurken in een mix van groen, blauw en bruine kleuren. Net als bij de vorige show was er ook bij deze collectie veel aandacht besteed aan de vorm van de kleding. Zo waren er verdikte delen op de jurken met open stukken en ook grote stukken gevouwen stof op de schouders of in de rokken. De haren van de vrouwen waren wild in een soort van punt omhoog gekamd. Het geheel bij elkaar (het geluid, de bijzondere kleding en de styling van de modellen) zorgde voor een indrukwekkende show. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat Dorhout Mees zichzelf weer bewezen heeft en naar ons inzien zeker weer een plekje verdient bij de shows van volgend seizoen! Wij zullen er in ieder geval weer graag bij willen zijn. Bekijk hieronder ons foto-verslag van de show:

IMG_8665-3

IMG_8675-3 IMG_8718-3

Dorhout Mees AFW IMG_8773-3

IMG_8739-3 IMG_8746-3

IMG_8768-3

Foto's ©Jet Braas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws