Party report: FG Electro Music Festival [3 april 2014]

Rick Francissen | 7 april 2014
party reports


20140303103759_fggp7Wat: FG Electro Music Festival
Waar: Grand Palais, Parijs
Wanneer: Donderdag 3 april
Line-up: Paul Van Dyk, Showtek, Joachim Garraud, Global Deejays, Ahzee, Miguel Campbell, Klingande, Jabberwocky, Supermen Lovers & Demon
Reporter: Anna Zhuravel
Fotografie: Anna Zhuravel

Als er één land om haar feesten en dj's bekend staat, dan is dat Nederland wel. Toch willen andere landen niet achter blijven en halen vaak ook alles uit de kast voor een leuk evenement. Bijvoorbeeld door een dansfeest in een oud museumgebouw te organiseren, wat afgelopen donderdag bij het Franse Electro Music Festival het geval was. Dit event werd door Radio FG georganiseerd in één van de bezienswaardigheden van Parijs: Grand Palais.

Dansen in een museum

Grand Palais is een ruim tentoonstellingsgebouw uit het begin van de twintigste eeuw. Gelegen aan de Seine in het centrum van Parijs is Grand Palais met zijn enorme glazen koepel al een bijzondere attractie op zich. Overdag is het open voor bezoekers van diverse tentoonstellingen, die in de galerij worden gehouden. Een aantal keer per jaar stromen Franse clubbers 's nachts door de grote deuren Grand Palais binnen. De aanzicht van het gebouw is dan behoorlijk spectaculair: mooie feestlichten gaan dwars door de grote glazen koepel de Franse nachthemel in en de muziek is al halverwege de brug over de Seine goed te horen.

Electro Music Festival werd gehouden in een grote zaal, waar genoeg plek was voor een ruim podium, meerdere bars, een grote dansvloer, een vip-area tegenover het podium en zelfs een speciale zone voor de gasten links van het podium op een grote trap. Het podium was voorzien van confetti- en co2–kanonnen, schermen voor video-installaties en apparatuur voor een lichtshow.

EMF_1

Dance kent geen leeftijdsgrenzen

Ook Frankrijk heeft liefhebbers van dansmuziek van alle leeftijden en afkomsten. Tijdens Electro Music Festival waren ze, op een paar vips en gasten na, prima in staat om helemaal los te gaan van acht uur 's avonds tot zes uur in de ochtend en dat op een donderdagavond. Ook in Frankrijk gaat het niet iedereen goed af. Terwijl de beveiliging van Grand Palais weinig aandacht besteedde aan het fouilleren, had EHBO het in de loop van de avond soms erg druk. De meeste bezoekers hadden verder weinig oog voor de bij de chique locatie Grand Palais passende outfits. Ook trokken ze zich niet veel aan aan van Parijs als modestad. Terwijl sommige gasten en vips heel mooi gekleed waren, hadden de meeste mensen op de dansvloer vooral makkelijke kleding en gympen aan. Zij kwamen toch vooral om te feesten en niet om een modeshow te lopen.

Muziek voor alle smaken

Zoals het op een festival hoort, was het programma gevuld met bekende en minder bekende artiesten. Allemaal brachten ze verschillende stijlen van dance aan bod. Zo draaide dj Miguel Campbell wat rustigere deeptechhouse. Dj's Demon en The Supermen Lovers gingen veelal voor bekende commerciële platen en het meezingende publiek. Dj Hakimakli draaide dan weer een mix van disco en klassieke ritmische house.

Primetime werd zoals gebruikelijk gegeven aan de grootste namen. Om half één verscheen de Fransman Joachim Garraud achter de draaitafels. Hij is onder meer bekend van zijn collab 'Love is Gone' met David Guetta. In een halfuur tijd zette hij een krachtige set neer met house, progressive en electro door elkaar, waarbij hij een eigen invulling gaf aan de populaire nummers van zijn muzikale collega’s. Tijdens zijn set speelde Garraud melodieuze variaties live op een keyboard. Een deel van zijn show vormden de 3D-videoinstallaties. Het publiek werd uiteraard vooraf van 3D-brillen voorzien.

Om één uur nam Showtek de draaitafels over. Na de krachtige inzet van Garraud kon de stemming niet meer stuk. Zowel de dansvloer als de dj's zelf stonden een uur lang te springen op de beats van Showtek’s beroemde platen en nieuwe tracks, met hier en daar producties van hun collega-dj's tussendoor. Na het optreden van Showtek kwam er een muzikale switch in het programma: het publiek verwelkomde niemand minder dan dj Paul van Dyk, die een stevige up-tempo trance-set met mooie melodieuze tussenstukken neerzette.

EMF_2

Feesten tot de vroege ochtenduurtjes

Hoewel veel vips en gasten na het optreden van Joachim Garraud vertrokken, bleef de dansvloer tot de vroege ochtend aardig goed gevuld. Eén ding was duidelijk: op muzikaal gebied geven Fransen niet alleen om hun eigen dj's. Ook artiesten van buitenaf werden warm ontvangen. De niet-Franse feestgangers waren overigens ook welkom. Met deze gastvrijheid en grote wereldnamen die jaarlijks dit festival aandoen, heeft Electro Music Festival van Radio FG in ieder geval internationale potentie.

Plus

  • Mooie locatie
  • Prima licht en geluid
  • Veelzijdige line-up

Min

  • Ver weg van Nederland

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws