Party report: Rebirth Festival dag 2 [13 april 2014]

Rick Francissen | 16 april 2014
party reports


Wat: Rebirth Festival dag 2
Waar: Raamse Akkers, Haaren
Wanneer: Zondag 13 april
Line-up: Frontliner, D-block & s-te-fan, Adaro vs titan, Ran-d vs luna, E-force vs alpha2 live, Deepack vs phuture noize, Max enforcer, Hard driver, Noisecult, Scope dj, Ruthless, Mc villain & dv8. A fuente, girlslovedj's, dirtcaps, puresang david ghetto, puinhoop kollektiv, jones
Reporter: Shannon Bontrop
Fotografie: Aiki Niinemets

Het festivalseizoen gaat hard van start met Rebirth Festival in het Brabantse Haaren. De weergoden waren ons goed gezind want we werden gezegend met zonneschijn en een blauwe lucht. Twintig minuten later dan gepland opende Rebirth Festival op dag twee de poorten. Het terrein was aan het begin van de dag nog verre van vol maar laten we niet beginnen met klagen!

Dag 2

Net al op Dag 1 kon je de auto voor de deur parkeren en werd bij binnenkomst je leeftijd en kaartje gecontroleerd. Eenmaal binnen was alles heel overzichtelijk. Geen rijen of drukte dus binnen vijf minuten stonden we al voor de mainstage. Waarom er geen rijen waren werd wel pijnlijk duidelijk. Waar gister de mainstage nog tot de rand toe gevuld was stond je nu in een bijna lege tent. Het duurde wel even voordat de tent voller raakte en uiteindelijk was ongeveer de halve tent gevuld met publiek.

Waar mijn collega in het verslag van dag 1 beschreef dat hij erg te spreken was over de mainstage begreep ik de catwalk in het midden niet helemaal. De mainstage was inderdaad erg mooi maar voor de dj booth was een soort catwalk gebouwd waardoor ik als klein meisje van 1.69 meter moest springen om de dj te kunnen zien. Overigens sprak ik ook met een aantal dj’s die de catwalk erg apart vonden. Het was moeilijk om contact te leggen met je publiek wanneer ze zo ver weg van je zijn. Er zal vast en zeker een reden zijn geweest waarom de stage zo groot en lang was maar bij mij is het kwartje nog niet gevallen.

De house tent was gezellig druk maar ook hier waren wat opstartproblemen. Waar dat aan lag? Ik kan wel een gokje doen: het was niet, zoals gisteren, uitverkocht. Volledig onterecht want de line-up was heerlijk en de toegangsprijs slechts 22,50 euro. Welk excuus ik ook veel heb gehoord is: ‘Ik kom wat later want ik ben nog moe van gisteren.’ Fair enough, maar je mist dan wel een hoop gave sets.

Er stond ook nog een derde tent op het terrein en zover ik het begrepen heb kon je daar naar binnen ongeacht je leeftijd. Er zou controle zijn omdat er geen mensen onder de 17 het festivalterrein konden betreden maar ik kreeg het idee dat de beveiliging daarin niet geslaagd was. Ik ben geen talent in het schatten van leeftijd maar ik heb een aantal keer jongetjes voorbij zien lopen die niet ouder dan 13 waren. Er is niet voor niets een leeftijdsgrens van 17 opgesteld en ik vind het dan ook niet verantwoordelijk om zulk jong publiek zonder begeleiding over het festivalterrein rond te laten lopen.

 

Let’s party!

Ik heb heel kort rond gekeken in de house stage en zoals eerder gezegd het was gezellig druk en er hing een prima sfeer. Dan op naar de mainstage. Op de eerste dag barstte de tent nog uit elkaar van de hoeveelheid publiek en nu kon iedereen prima zijn of haar dansje doen.

Op de mainstage begonnen we met euforische hardstyle. Scope DJ wist me helemaal in te pakken met wat oudere platen en ook Hard Driver heeft zeker een plekje in mijn muziek hartje gewonnen met zijn set. Hier en daar was een klein uitstapje naar de wat hardere kicks maar over het algemeen bleef het tot en met de set van Frontliner vooral euforisch.

Na Frontliner was het tijd voor de mannen van Deepack en Phuture Noize. Een spannende combinatie want waar Deepack al een tijdje bezig is zit Phuture Noize nog in de groei van hun carrière. De set was nog geen vijf minuten bezig of de chaos was alweer compleet. Hoe kan het ook anders met Deepack on stage. Één van de heren vloog over het podium met een bezem. Waarom? Geen idee! Het enige wat ik wel weet is dat hij even vergeten was dat uit de randen van de stage vlammen kwamen. Op een haar na bleef de bezem een bezem, en geen fakkel.

Na de keiharde set van Deepack en Phuture Noize kwam de set waar ik het meeste naar uitkeek. E-force & Alpha², live! Tijdens Knock-out heeft E-force een aantal van zijn nieuwe tracks gedraaid en ik kon niet anders dan hiervan genieten. Deze man moeten we zeker in de gaten houden want volgens mij gaan wij nog heel veel van hem horen. Gelukkig werd er aan mijn verwachtingen voldaan en ik durf dan ook hardop te zeggen dat dit dé set van de avond was. Het half uur leek voorbij te vliegen maar ik heb van iedere minuut genoten.

Rebirth Festival 2014 werd eervol afgesloten door Titan en Digital Punk. Eigenlijk hadden dit Titan en Adaro moeten zijn maar wegens problemen aan de oren heeft Adaro ook voor de maand april al zijn boekingen moeten afblazen. René de Bruijn, beter bekend als Digital Punk, verving hem vanavond en dat deed hij heel erg goed. Samen met Titan en natuurlijk niet te vergeten de twee mc’s, MC Villain en MC DV8, wisten ze bij iedereen nog de laatste brokken energie vrij te krijgen.

De laatste vlammen, de laatste papier snippers en helaas ook de laatste beats galmde door de tent van de mainstage heen. Het eerste festival van 2014 zit er alweer op. Maar zoals MC Villain zelf zei: ‘We zijn pas net begonnen!’

 

Problemen bij de kluisjes

Bij de kluisjes ontstond helaas nog een klein ‘gevecht’ tussen het personeel en wat ontevreden bezoekers. Een aantal mensen hadden op zaterdag een kluisje gehuurd en zouden daar tien euro borg van terugkrijgen. Bij het inleveren werd tegen hun gezegd: 'Als je morgen ook komt kun je het beste de sleutel houden en hem morgen pas inleveren.' Zo gezegd zo gedaan. Echter had het personeel opdracht gekregen om iedereen vijf euro borg terug te geven. Hierdoor ontstond wat onenigheid. Het personeel bleef rustig en de beveiliging heeft er voor gezorgd dat dit niet escaleerde. Het publiek kreeg uiteindelijk zonder problemen hun borg terug.

Conclusie

Dit was pas de start van het festivalseizoen, kun je nagaan wat voor zomer dit gaat worden. Rebirth is een vaste prik in de agenda van iedere festivalganger en dat is helemaal terecht. Op wat kleine schoonheidsfoutjes na was het prima geregeld en kon iedereen genieten van een relaxt dagje of weekendje outdoor feesten. Verder was het volledig onterecht dat dag 2 niet uitverkocht was. Volgend jaar hoop ik dat bij meer mensen dat kwartje gaat vallen en dat ze er net als ik een weekendfestival van maken. Rebirth Festival, see you next year!

Plus

  • Goed geluid
  • Lekkere sets
  • Sfeer was top

Min

  • Het was erg rustig
  • Ruzie na afloop bij de kluisjes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws