Party report: Summerlake Outdoor [20 september 2014]

Eveline Meijer | 26 september 2014
party reports


SummerlakeWatSummerlake Outdoor
Waar: Molenvlietpark, Woerden
Wanneer: Zaterdag 20 september
Line-up: Julian Jordan, Jordy Dazz, Prok & Fitch, Erick E, Rene Amesz, Carl Trick, Cat Carpenters, Stanford & J, Solarstone, Sean Tyas, Giuseppe Ottaviani, Alex M.O.R.P.H., RAM, Orkidea, Mark Xixma, Adam Seller, CaroLin, Da Silva, Andreas Henneberg, Oliver Weiter, Michel de Hey, Gabriel Ananda, Arjuna Schiks, Remy, Wouter de Moor, Stefano Richetta, Complicated, B-Front, Digital Punk, The Prophet, Atmosfears, Rebourne, D'Cepticon, Pittboy, I See & The Gambler
Reporter: Robin van der Kooi
Fotografie: Rinus Reeders

De allerlaatste?

Komt het einde van de zomer dan toch echt inzicht? Na een heerlijke zomer waar het ene festival nog mooier was dan het ander, was het dit keer de beurt aan Summerlake Outdoor Festival. Vorig jaar was dit festival nog stijf uitverkocht en konden we heerlijk genieten van het mooie weer, want ondanks dat je in Nederland qua weer nooit weet waar je aan toe bent, scheen de zon volop en zorgde dit voor een zeer geslaagde 2013 editie. De loyal fans tickets waren er in no time doorheen dus de eerste tekenen van een succesvolle 2014 editie waren een feit.

Aankomst

Na een simpele aankomst zonder vertraging of oponthoud kwamen we aan in Woerden. Wel moest je nog even opletten dat je niet op de plaatselijke hockeyvereniging MHC aankwam. Hier was een groot toernooi aan de gang en de niet oplettende weggebruiker kon zomaar op de parkeerplaats van deze hockeyclub belanden. We zagen ook menig festivalbezoeker terugrijden. Omdat de parkeerplaatsen snel in- en rond het festival vol waren, werd je naar een locatie begeleid waar pendelbussen vertrokken. Voor een veel te hoog bedrag van tien euro kon je je pendelticket halen die ervoor zorgde dat je binnen vijf minuten op de plek van bestemming was. De reguliere vijf euro had dus ook wel gekund.

De locatie

Het wijkpark Molenvliet bood de bezoekers het ultieme festivalgevoel in een bosrijke omgeving. Omgeven door water en veel groen leek het net alsof je bij je weekendje Ardennen een mooi festival kreeg aangeboden. De diverse heuvels boden ideaal zicht op de stages en zodoende kon je heerlijk in de zon wat uitrusten, bijpraten en genieten van de mooie sounds die Summerlake te bieden had.

Tevens waren op diverse plekken muntapparaten aanwezig, dus het hoefde niet lang te duren voordat je aan je eerste drankje zat. Helaas hadden de apparaten bij binnenkomst al snel last van het warme weer en ontstond er een rij. De muntprijs van twee euro was een absolute meevaller, want tegenwoordig ga je eerder richting de drie euro per munt. Verder was er een goed ingericht foodplein waar je een warme snack kon halen en waren er diverse plekken om je behoefte te doen. Kortom: goed, praktisch en efficiënt ingericht.

Het aanbod

Summerlake OutdoorDat een relatief klein festival zoveel qua verschillende muziekstijlen kan aanbieden, is alleen maar een groot pluspunt voor de organisatie. Het gevaar bestaat dat je niet uitverkocht raakt, omdat iedere festivalbezoeker zijn of haar eigen sound uitkiest en niet elke area ruimschoots bezocht wordt. Niets bleek minder waar, want elke area stond gezellig vol met dolenthousiaste mensen.
Dit is ook een van de festivals waar je enorme verschillen in leeftijden tegenkomt. Van 18 jaar tot en met 65+, ik heb ze voorbij zien ‘huppelen’ en met name bij de trance-area was de gemiddelde leeftijd toch wel boven de 35. Qua sfeer was niets van dit verschil te merken, want of je nu bij de hardstyle, de house of de trance stond, overal was het volop genieten en hadden de mensen het naar hun zin. Dit jaar waren er vier area's: de mainstage met voornamelijk house, Grotesque vs Pure trance met trance, Revolution voor de hardstyle liefhebbers en Click voor de fans van techno.

Mainstage

Op deze area staan nou niet direct de grote namen die je verwacht op een hoofdpodium, maar er werd wel heerlijk gedraaid! Diverse genres, van clubsounds tot houseplaten, zorgden voor een heerlijke ontspannen sfeer. Het was duidelijk dat de organisatie op het hoofdpodium bespaard had en dat met name de trance en hardstyle de diepte-investeringen waren. Het zegt ook veel dat een 18-jarig talent genaamd Julian Jordan mocht afsluiten op de mainstage. Deze dj wordt al geassisteerd door grote namen als Nicky Romero en Sander van Doorn en zal absoluut snel op de grotere feesten te vinden zijn.

Verder was er oa ruimte voor Jordy Dazz, Carl Tricks en Eric E. Laatstgenoemde is misschien wel de meest opvallende naam op dit podium en stond al vrij vroeg opgesteld vanwege de opbouw in de setjes. Deze draaide een relaxte club-set en mensen waren nog enigszins afwachtend of ze al los mochten gaan.

Grotesque vs Pure trance

Een heerlijke stage die vanwege mogelijke regenbuien deels overdekt was. Nu de zon op de middag zo heftig scheen, kon je er ook heerlijke verkoeling vinden, want over de hele dag gezien was het toch best wel benauwd. We kozen ruimschoots voor deze optie en we hebben deze area goed kunnen bewonderen. Hier stonden wel grote namen opgesteld en met name Alex M.O.R.P.H., RAM en de Amerikaan Sean Tyas steelden de show. Men bood hier ook de diversiteit in trance aan. Van rustige mainstream trance tot de wat stevige hardtrance en alles wat er tussenin zat, werd ruimschoots ten gehore gebracht. De sfeer was niet uitgelaten, maar wel erg gezellig en mensen genoten zichtbaar van de mooie euforische klanken.

Summerlake Outdoor

Omdat ik meerdere malen het idee had dat ik een dagje weg was met alle ouders van mijn vrienden, besloten we ook de hardstyle area goed onder de loep te nemen. Deze was aan de andere kant van het terrein en we hebben dan ook goed van onze benenwagen gebruik gemaakt.

Revolution

Dit jaar was de hardstyle geheel overdekt en dus in een tent. Handig als het een dag was vol met regenbuien, zoals je inmiddels rond deze periode wel zou verwachten, maar niet handig als het gemiddeld 23-24 graden was. We kwamen deze area binnen en meteen kreeg je een fikse warmteaanval te verwerken. Wat was het er benauwd en klam! Logisch dat de meesten nog even wilden wachten met losgaan, want om al voor vijf uur zeiknat te zijn, was niet echt een luxe optie.

Ook dit jaar had de organisatie weer een zeer afwisselende line-up en was het er eentje die perfect in elkaar overliep qua muziekopbouw. Van melodieuze mainstream hardstyle tot aan stevige raw, alles was hier te vinden. Zo rond zes uur à half zeven was de sfeer toch wel op zijn best! De warmte werd een stuk minder en mensen hadden het idee dat ze hier eindelijk ‘verlost’ van waren. Bekende djs die hun ding deden, waren The Prophet, B-Front en Digital Punk. Ook was Fusion talent Rebourne aanwezig, waar je weer even helemaal kon wegdromen door zijn euforische sounds. Om bij deze area te komen, had je de optie om dwars door de techno tent heen te lopen, om tegelijkertijd wat techno deuntjes mee te pikken.

Click

Dit hebben we dan ook meerdere keren gedaan en met name bij Olivier Weiter en Andreas Henneberg ging het hier erg los. Wel duurde het lang voordat deze area de titel ‘drukbezocht’ mocht hebben. Het was hier grotendeels van de dag erg rustig en voor de dj moet dit niet altijd even leuk zijn geweest. In het begin van de dag, tussen twaalf en drie, stonden hier 2 handjes vol mensen, maar gelukkig veranderde dit tijdens de set van Remy. Qua warmte was het hier net te doen en gelukkig was deze area ook van alle kanten goed bereikbaar om binnen te lopen. Jammer genoeg was deze area, net als de hardstyle-stage, minimaal tot niet aangekleed, dus voor extra dimensies had de organisatie niet gezorgd.

2015?

Absoluut! Simpelweg, omdat de locatie in een uitermate groene omgeving ligt en het veel diverse muziekstijlen aanbiedt. Wel zou er wat meer aankleding mogen, behalve bij de trance en mainstage. Uiteraard is een niet-overdekte locatie handiger en mooier qua aankleding. Toch komt het goed over als er van de overige area’s meer werk gemaakt wordt dan het opzetten en inrichten van een tent. Met een paar grote namen op de mainstage wordt dit in 2015 wederom een (uitverkocht) succes!

Plus

  • Het zonnige weer
  • Groot aanbod muziekstijlen
  • De muntprijs van 2,- per munt
  • De groene locatie!

Min

  • Magere aankleding techno en hardstyle area
  • Beperkte ‘grote’ namen mainstage

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws