ADE Party report: Deep Dish | Rumors | Visionquest at Loveland [18 oktober 2014]

Rick Francissen | 22 oktober 2014
party reports

 

 

LovelandWat: Deep Dish | Rumors | Visionquest at Loveland
Waar: Mediahaven, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 18 oktober
Line-up: Melon, Noir, Deep Dish, Steve Rachmad, Chaim, Tobi Neumann, Guy Gerber, Miss Kittin, Visionquest, Laura Jones, BUTCH, Visionquest
Reporter: Michiel

 

 

Yes! Zaterdag 18 oktober 2014! We waren op weg naar Loveland ADE, Deep Dish. Loveland is bijna niet meer weg te denken als het gaat om feesten tijdens ADE. Dit keer zou het anders worden: ze hadden de primeur.

Het feest werd gehouden in het nieuwe Mediahaven, wat tevens debuteerde als dancelocatie tijdens ADE. Mediahaven ligt in de Houthaven, in het hart van Amsterdam. Met zijn twee studio's en de basement een waar vertier voor elke danceliefhebber. Het beloofde een mooie avond te worden.

Locatie, muntjes en kluisje

De locatie was makkelijk te bereiken vanaf het Centraal Station, circa tien minuten. Ook stopten er bussen in de nabije omgeving. Eenmaal binnen kon je lockers gebruiken voor twaalf euro, waarvan vijf euro borg. Je moest dus aan het einde niet vergeten je sleutel in te leveren.

Er waren meerdere locaties waar je munten kon halen. Je betaalde elf euro voor vier munten. We betaalden voor bier een muntje en voor Jack Daniëls drie munten.

https://www.youtube.com/wT8NO5FDS7E

Onderaan beginnen

Eenmaal binnen was het even kiezen waar we eerst naar toe moesten gaan. De gehele line-up was erg goed. We besloten onderaan te beginnen, in de Basement. Daar stond niemand minder dan Laura Jones achter de desk. Laura Jones strooide met lekkere technobeats en het publiek, dat in grote getalen aanwezig was, genoot hier zichtbaar van. Het leuke van de Basement was dat het klein was in opzet. Je kon hierdoor makkelijk vooraan staan en kijken hoe Laura Jones met haar set bezig was.

Rumors!

We gingen een etage hoger en daar stond Tobi Neumann te draaien bij de Rumors-stage. Deze ruimte was ook niet al te groot, maar drukker bezocht dan de basement. De ruimte was versierd met grote planten en had iets weg van een jungle. De muziek knalde letterlijk de boxen uit. Hij draaide erg goed en hard.

In deze ruimte hoorde je wel veel mensen klagen dat de muziek te hard stond. Veel mensen hadden last van hun oren. We zijn later op de avond nog een keer terug gegaan en merkte dat de organisatie hier wat mee gedaan had. De muziek klonk zuiverder en was daardoor geen aanslag meer op je trommelvliezen.

Vijf uur durende set

We waren warm gedraaid en klaar voor de set van het duo Deep Dish. Ze draaiden op de mainstage een vijf uur durende set. De zaal was afgeladen en je stond lijf tegen lijf. De mainstage was erg mooi opgezet. Er hingen achter de dj-booth vier grote led-schermen. Er waren laser en CO2-effecten. Aan het plafond hingen mega grote discoballen en als hier licht op scheen, gaf het een mooi effect.

Het duo Ali, 'Dubfire', Shirazinia en Sharam Tayebi, beter bekend als Deep Dish, zetten een fantastisch set neer en in combinatie met de lasers, lichten en CO2-kanonnen klopte alles gewoon. Het was onmogelijk om stil te blijven staan op de set die ze neerzetten.

Tropisch

Het was in alle area's erg warm soms tegen het tropische aan. We zagen een hoop mensen die na het bezoeken van een area verkoeling zochten. De organisatie had sommige nooddeuren open gezet, zodat er frisse lucht naar binnen kon.

We vonden dit toch wel apart. Mediahaven is praktisch nieuw en opgezet om feesten te geven. Het leek alsof er geen goeie ventilatie en koeling aanwezig was. Als je de televisieschermen achter de kassa's mocht geloven, zou Mediahaven ook het onderkomen voor de nieuwe feesten van Loveland worden. Er zal nog wel wat moeten worden gedaan aan de temperatuurregeling tijdens grote evenementen.

Loveland People

We willen het even benoemen, want is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt: we hebben vaker feesten van Loveland bezocht en er hangt altijd een goeie vibe. De mensen waren ook nu erg vrolijk en er heerste ondanks de warmte, en af en toe slechte doorgang naar de andere area's, nauwelijks irritatie. De Loveland-crew is en was ook wederom zeer vriendelijk en gaven je echt het gevoel dat ze het voor jou deden!

Aan alles komt een einde

Klam van het zweet liep het feest op zijn einde. We hebben heerlijk gedanst en genoten van alle aankleding. Mediahaven is met recht een goede feestlocatie en zal, met wat aanpassingen, uitgroeien tot een vaste homebase voor Loveland. We komen zeker nog een keer terug!

Plus

  • Aankleding
  • Line-up
  • Toiletten

Min

  • Warm
  • Druk bij doorgang
  • Slecht of geen bereik mobielnetwerk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws