Party report: Chateau La Fabrique [15 november 2014]

Eveline Meijer | 19 november 2014
party reports


Chateau La FabriqueWat: Chateau La Fabrique
Waar: Taets Art Gallery, Zaanstad
Wanneer: Zaterdag 15 november
Line-up: Ici Sans Merci,Henning Bear, Surgeon, Derrick May, Ben Sims, Luke Slater, Dollkraut, Krause Duo, Monkey Maffia, Marek Hemmann, Dimitri, Tsepo, Elias Mazian, William Kouam Djoko, Young Marco, Boris Werner.
Reporter: Nick de Waard
Fotografie: Sam de Joode

Op 15 november 2014 keerde Chateau Techno alweer voor de derde keer terug in Taets bij Zaandstad. Bij deze editie kwam er een extra area bij, waren er nog meer showelementen en hadden ze de dikste line-up sinds de geschiedenis van Chateau Techno. Dit zorgde ervoor dat dit feest een walhalla was voor de technoliefhebber.

Starttijd

Chateau La FabriqueRond negen uur kon het feest beginnen. Nadat we onze tickets lieten zien, langs de security waren en de jassen in de kluisjes hadden gestopt, liepen we door een lange gang naar area één. Deze gang was aan de bovenkant aangekleed met kleine kroonluchters. De echte rauwe techno sfeer liet dus nog even op zich wachten. Naarmate we dichter bij area één kwamen, hoorden we de stevige beats van Ici Sans Merci al. Het tempo zat er meteen goed in. Om onszelf van een drankje te voorzien, moesten we munten halen. Tien munten voor 28 euro, een prima prijs. Bier, water en fris kostte één muntje, wijn anderhalf muntje. De toiletten waren, zoals het hoort, gratis. Doordat het nog wat rustig was, besloten we even te gaan zitten op het podium tegenover de stage bij area één. Het feest kon pas echt beginnen toen de Duitser Henning Baer begon te draaien. De zaal stroomde langzamerhand vol en het geluid ging harder. Henning Baer was een prima opwarmertje voor de grote naam uit de technowereld die na hem mocht draaien: Surgeon. De Duitser sloot af met de stevige track die onlangs verscheen op Drumcode.

Surgeon bewees ook deze avond weer waarom hij bij de beste techno-dj’s ter wereld hoort. Met zijn rauwe kicks, diepe bass en harde UK-techno had hij de zaal meteen in zijn greep. Je kunt je afvragen of een set om elf uur niet wat vroeg is voor de Engelsman Surgeon: hij draaide namelijk zo stevig dat de boxen het er af en toe moeilijk mee hadden en begonnen te kraken.

Chateau La Fabrique

Chilltijd

Om half twaalf nam de veteraan Derrick May het stokje over en wij besloten om maar eens wat te gaan eten bij de chill-area. Dit verliep niet geheel vlekkeloos. De gang naar de chill-area was te smal voor de hoeveelheid mensen, waardoor iedereen aan het duwen en trekken was. Eenmaal aangekomen konden we kiezen uit fruit of soep voor een half muntje en een broodje bapao of tosti voor één muntje. De chill-area was vlak bij area drie, het gebied dat deze editie nieuw was, en we gingen daar maar eens een kijkje nemen. Bij binnenkomst van deze ruimte kregen we mede dankzij de houten vloer en de kamerverlichting meteen een huiskamergevoel. Dit was een leuke area met fijne deephouse, maar wij kwamen deze editie voor het hardere werk.

Beuktijd

De set van Derrick May duurde tot twee uur. De Amerikaan maakte er een goede, harde, set van met fijne pianostrings er tussendoor. De man die na hem mocht, maakte ook deze Chateau Techno editie weer compleet: Ben Sims. Nadat hij zijn muziek had ingeplugd in de draaitafels, beukte het meteen goed door. Het hoogtepunt van deze avond was het populaire nummer 'Never Grow Old' van Floorplan.

Om half vier mocht Luke Slater, ook wel bekend als Planetary Assault Systems, deze editie afsluiten tot vijf uur. Met zijn underground UK-techno wist hij deze Chateau Techno editie tot een goed einde te brengen. Wij besloten echter om iets eerder naar huis te gaan om alle drukte in de gang en bij de kluisjes voor te zijn. Kortom: een goede, maar iets te drukke, Chateau Techno editie.

Plus

  • De line-up
  • Gratis WC
  • Meerdere area's

Min

  • Drukte in de gang

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws