Party report: LOUD! [17 januari 2015]

Rick Francissen | 20 januari 2015
party reports


loudWat: LOUD!
Waar: P60, Amstelveen
Wanneer: Zaterdag 17 januari
Line-up: Crypsis, Dr. Rude, Jason Payne, Rough Nation, Raveneger, Rayne, Rosko, Suspicious Mind, DJ Mitta, DJ Ike, MC Omen
Reporter: Dide Tilburgs

Het regelen van een partybus of iemand zo gek krijgen om te bobben; dat hoefde voor ons een keertje niet. Een hardstyle feestje in de buurt komt niet vaak voor. Wij maakten ons klaar voor de eerste editie van dit nieuwe hardstylefeest. Now show me your bassface!

P60

P60 ligt midden in het centrum van Amstelveen en is vanaf Amsterdam en omliggende dorpjes gemakkelijk te bereiken. Het poppodium is te vinden naast de Schouwburg Amstelveen. Ze hebben vier ruimtes verdeeld over vier etages. Beneden naast de ingang zit het café, op de eerste etage de ontvangstruimte waar de toiletten en de garderobe zich bevinden. Op de derde etage vind je het hoofdpodium met een grote bar. Via een trap kom je in de laatste ruimte waar het glazen rokersgedeelte zich bevindt. Eén nadeel van deze ruimte: door het glas is het bloedheet boven en de rook blijft in de ruimte waardoor je na één sigaret klaar bent voor de hele avond. Maar via deze etage heb je wel een top uitzicht op het podium vanaf het balkon.

Raw to the point

Toen wij om half twaalf binnenkwamen was het even schrikken. Er stonden wel geteld vijftien mensen in de hoofdzaal toen Raveneger zijn set opende. Zonde, want de bekendste hardstyle tracks kwamen voorbij en ondanks het kleine aantal mensen was hij mega enthousiast. Na een uurtje werd het drukker en toen de host van de avond Dr. Rude achter de tafel verscheen, startte de raw hardstyle. Hoe vaak sta je wel niet op een festival en erger je je dood aan de mc omdat je je handen in de lucht moet gooien? Nu was het zo dat de mc van de avond precies wist wanneer hij in kon vallen om het publiek op te warmen.

Toen Crypsis werd voorgesteld aan het publiek, viel het mij op dat de zaal een stuk leger was geworden. Vrij lullig voor de artiest, maar dat maakte zijn set niet minder goed. Het tempo werd flink verhoogd en de echte raw hardstyle kwam naar voren. Jayson Payne, ook geen onbekende in de hardstyle wereld, mocht zijn set na Crypsis ten gehore brengen. Zijn energie en liefde voor de muziek werkt aanstekelijk. De beat verslapte iets waardoor wij na een halfuurtje even beneden gingen kijken. In de kleine zaal was een kleine chill ruimte ontstaan. Ondanks het feit dat hier ook werd gedraaid, werd er niet gedanst maar zorgden de dj’s meer voor een achtergrondmuziekje. Het laatste uurtje hebben wij nog even in de hoofdzaal gestaan om onze laatste energie kwijt te kunnen op de set van Rough Nation. Een leuke afsluiter.

Sfeer

Ondanks het feit dat het niet mega druk was, zat de stemming er wel goed in. De leeftijd varieerde van achttien tot dertig jaar. Voor de meiden een paradijs, want het feest bestond voornamelijk uit mannen. Ondanks het feit dat het event veel reclame had gemaakt via Facebook en flyers in de omgeving van Amstelveen, viel de opkomst tegen. De mensen die op het event afkwamen waren voornamelijk bekenden van de dj’s die deze avond verzorgden. Ergens heel jammer, maar aan de andere kant maakte dit het wel tot een dedicated groepje hardstyle liefhebbers.

Conclusie

Wij hebben een leuke avond gehad en hebben weer even onze beentjes kunnen strekken. Wat de reden is van de lage opkomst durf ik niet te zeggen, want aan het feestje zelf en de organisatie heeft het niet gelegen. Wellicht dat mensen hun energie wilden bewaren voor xQlusive aankomende zaterdag. Maar voor de veertien euro hoefde je het wat ons betreft niet te laten.

Plus

  • Makkelijk bereikbaar
  • Voor ieder wat wils; door de vele bekende remixes werd het ook voor niet hardstyle fans toegangelijk
  • Sterke set van Crypsis ondanks het kleine groepje publiek

Min

  • Kleine opkomst
  • Weinig extra aankleding
  • Slechte ventilatie in de rokersruimte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws