Party report: Klear 1 year anniversary [vrijdag 13 februari]

Lucas Boon | 21 februari 2015
party reports


Wat: Klear 1 year anniversary
Waar: De Marktkantine, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 13 februari 2015
Line-up: Bondax, Wantigga, Eton Messy, MJ Cole, Slow Magic, DJ Slow, Locobeats
Reporter: Roziena Salihu

Klear heeft in een jaar tijd vier edities weten te realiseren en is van locatie naar locatie gegaan. Na hoogtepunten als de Tolhuistuin en Pllek mocht het eenjarig bestaan in de Marktkantine plaatsvinden. Op de Jan van Galenstraat werd het feest om 23:00 uur geopend en om 06:00 uur gingen de deuren weer dicht. Een kaartje voor het feest kostte tijdens de eerste verkoopronde €17,50 en in de laatste €22,50. Garderobe kostte €2,- per item, dus de jassen en shawls werden in de tassen gestopt. De Marktkantine heeft een highschool feel en waarborgt aardig wat ruimte dat op het eerste gezicht niet aanwezig lijkt. Op de beganegrond twee zalen, een foyer en een hal waar ook de mannen wc zich bevindt. Op de tweede verdieping de rookruimte en de dames wc. Ondanks dat de wc gratis was zorgde dit niet voor extra drukte omdat er veel toiletten waren.

klear

Change of game

Tijdens de eerste editie van Klear was ik ondersteboven van het feit dat Klear koploper op het gebeid van een nieuw soort muziek was. New generation beats noemde ik dit. Deze editie van Klear werd net iets anders ingedeeld. In zaal twee werd deze keer meer hiphop gedraaid. Van populaire hartverwarmende nummers tot gouwe ouwe vergeten nummers die de hele zaal mee wist te zingen. Er werd met billen geschud, omstanders gekust en er werden blikken heen en weer gegooid die alleen lust betekenen konden. Minder new generation, maar zeker een fijne verrassing. Hoewel het feest tegen een uur of vijf leeg begon te lopen, streden de echte die-hards in zaal twee tot het bittere eind. Helaas kon Julio Bashmore niet aanwezig zijn bij Klear. Dit liet hij persoonlijk weten met een berichtje op Facebook. Klear heeft in rap tempo een vervanger gezocht en deze maakte het feest net zo kloppend als dat Julio dat waarschijnlijk had gedaan.

Publiek

Bij de vorige editie van Klear leek het publiek wat ingetogen. Men was één met de muziek maar leek de rest van het publiek te vergeten. Deze keer was dit zeker anders. De interactie onder het publiek leek als nooit tevoren en de vibe schetste een eenheid. Hiphop, techno en house liefhebbers werden één onder het genot van al deze muziekstijlen. Er werden nieuwe kennissen gemaakt en lang verloren vrienden werden opnieuw ontvangen door armen die op deze avond allemaal open waren. En mocht het even gebeuren dat het gesprek stil viel, dan waren de dames van de security bereid om een gezellig gesprekje met je te voeren.

Gefeliciteerd!

Eén jaar na de eerste editie van Klear is het feest een paar grote stappen in de goede richting gegaan. Klear blijft verassen en ook deze keer was ik aangenaam verrast door de nieuwe insteek die Klear aan de avond gaf. Iets andere muziek, iets ander publiek, een andere locatie maar nog steeds de heerlijke vibe die we van Klear kennen. Met groot genoegen feliciteer ik klear met zijn eenjarig bestaan. Opdat er nog vele jaren klear morgen komen!

Plus

  • Keer op keer een verrassende avond
  • Fijn publiek
  • Leuke locatie
  • In elke zaal een bar

Min

  • Garderobe €2 per item

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws