Party blog: Wasted Festival [zaterdag 16 mei 2015]

Lucas Boon | 20 mei 2015
party reports


Wat: Wasted Festival
Waar: Evenemententerrein De Hoop, Vinkel
Wanneer: zaterdag 16 mei 2015
Line-up: Dozer, Jones, Frontliner, Low-E vs. Alter Egosz, B-Front, Korsakoff, The Pitcher, Ran-D, E-Force
Naam blogger: Kim van den Heuvel

Na Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag hebben wij nog niet genoeg gefeest. Hoewel er elk weekend keuze te over is in Nederland aan festivals en evenementen, hoefden we niet lang na te denken over welk festival wij dit weekend aan zouden doen. Wasted Festival it is! ITSOTC Events organiseert het festival dit jaar voor de derde keer en komt met een Hardstyle Area en een Classic Area (met hardstyle van 2005 - 2010) op de proppen. Wij reisden af naar Vinkel en lieten ons verrassen.

De entree

Het festivalterrein was goed te bereiken: recht voor de deur werden wij afgezet. En omdat het niet druk was rolden wij zo naar binnen. Ook bij het halen van een kluis waren we direct aan de beurt en hetzelfde gold voor het halen van munten. Muntjes hadden de luttele prijs van €2,40 per stuk en konden per vijf gekocht worden. Deze prijzen zie je niet vaak meer, hierin onderscheidt Wasted Festival zich wel van andere festivals. Het eerste uur van het festival werd traditiegetrouw omgedoopt tot Happy Hour en je kreeg twee drankjes voor de prijs van één. De toiletten waren strategisch geplaatst tussen de twee area's en ook hier hoefde je niet lang te wachten.

Let's get Wasted 

Het weer zat helaas nog niet echt mee, maar daar zou spoedig verandering in komen. Evenemententerrein De Hoop was erg klein, maar groot genoeg voor het aantal bezoekers dat aanwezig was. Wij baanden ons een weg naar de Classics Area, waar Jynical vs. Frixion oude hardstyle plaatjes ten gehore brachten. De regen kon ons absoluut niet deren bij het horen van vergeten pareltjes als 'Nomansland', 'Veritas' (Scantraxx HMH Edit) en 'Scrambled part 1'. De heren stonden zelf hoog en droog, de dj booth bevond zich namelijk in een container, die op andere containers gestapeld stond. Dit gaf een underground gevoel. De sfeer zat er ondanks het weer goed in. De rosébiertjes vloeiden rijkelijk en de voetjes gingen weer ouderwets van de vloer. Later klaarde het helemaal op en zelfs het zonnetje brak nog door. Een gouden combinatie met tracks van weleer gedraaid door heren als D'stylers en Equal Minds.

Fusion helden 2005 – 2010

De sets die er absoluut tussenuit sprongen vandaag staan op naam van heren die alleen aangesloten waren bij het label van grootmeester Zany. De oude tracks van The Pitcher blijven zo heerlijk en wat is het fijn om deze na zo'n lange tijd weer een keer te horen. Of wat denk je van het anthem van The Great Zany show? Dozer nam het stokje over en tijdens zijn set werd het steeds donkerder en deden de lasers hun werk. Tracks als 'Syren', 'F.T.S.' en 'Fusion of sound' passeerden de revue. Het publiek schalde alle vocals mee. Het geluid mocht van ons nog wel wat harder, maar was goed afgesteld. Na Dozer was Jones aan de beurt. Opnieuw weer een set om door een ringetje te halen. 'Feel the rhythm', 'Live the moment' en 'Summer in the city' spanden uit de speakers, het was droog en het ging goed los. Genieten!

Eten en drinken

De liefhebber van vrouwendrankjes, zoals ondergetekende, kon zijn of haar hart ophalen bij de bars van Wasted Festival, de keuze was reuze: rosebier (van de tap!), perzikwijn, gewone wijn en Bacardi razz sierden de drankenkaart. Ook fris en andere alcoholische versnaperingen waren verkrijgbaar. Qua eten kon er gekozen worden uit döner, friet en snacks, loempia's, broodje hamburger en braadworst en er was blikfruit verkrijgbaar. Wij gingen voor de loempia's en je kreeg er zowaar drie voor twee munten. Bijna vooroorlogs is deze prijs-kwaliteitsverhouding te noemen, dat dit nog bestaat! Ze smaakten ook uitstekend! Wij misten alleen iets gezonds op het menu. Lang wachten was er bij zowel het eten als het drinken niet bij.

Conclusie

Het was een heerlijke editie van Wasted Festival. De muziek van de Classics Area alleen is voor ons al genoeg om een topdag te beleven. De overige zaken had ITSOTC Events goed onder controle, het zou leuker geweest zijn als het iets drukker was. Wij zijn er volgend jaar zeker weer bij!

 

Plus

  • muziek
  • klein en intiem
  • prijs-kwaliteit verhouding
  • drankaanbod
  • sfeer

 

Min

  • geluid mocht harder
  • niks gezonds te eten
  • erg rustig

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws