Party blog: Dance Boulevard [zaterdag 1 augustus 2015]

Lucas Boon | 7 augustus 2015
party reports


Wat: Dance Boulevard
Wanneer: zaterdag 1 augustus 2015
Waar: Evenemententerrein de Boulevard, Bergen op Zoom
Line-up: Noisecult, Dyna, Zany, Audiotricz, E-Force, Adaro, Radical Redemption
Naam blogger: Robin van der Kooi

Het gezelligste festival van West-Brabant! Zo werd het gepretendeerd in de media. En deze belofte klopte als een bus. Vorig  jaar ging Dance Boulevard de boeken in als: zonovergoten! Het is geen leugen dat een festival nu eenmaal een stuk minder prettiger is als de zon zich vergeet te melden. Regen, hagel, onweer en dergelijke konden we vorige week ervaren op diverse festivals en we hebben gezien wat voor chaos het met zich meebrengt. Gelukkig voor iedereen was daar afgelopen zaterdag geen sprake van en konden organisatoren opgelucht hun hart ophalen. Ook de bezoekers konden optimaal genieten van alle georganiseerde activiteiten en de diverse bonusmaterialen zoals een mini kermis. De 750 early bird kaarten waren in tweeënhalf uur uitverkocht dus dat beloofde veel goeds!

Klein, intiem en gezellig

Na een slordige twee uur in de auto hebben gezeten waren onze verwachtingen hooggespannen. Op de een of andere manier ontstaat er in mijn lichaam een extra verwachtingsboog wanneer ik langer dan één uur moet reizen om op de plaats van bestemming te komen, dus ik was erg benieuwd waar we terecht kwamen. Omdat Dance Boulevard voorgaande jaren wel op de agenda heeft gestaan maar helaas nooit een GO is geworden, was ik erg benieuwd hoe groot of juist klein Dance Boulevard nu daadwerkelijk was. Na een vlotte doorgang wisten we al hoe we deze qua festivalzwaarte moesten inschatten. Een groot voordeel was dat alle area’s letterlijk op loopafstand waren. Bij andere festivals moet je nog wel eens een tien voetbalvelden achter elkaar afleggen om je volgende dj te aanschouwen, hier was daar totaal geen sprake van. Binnen tien minuten had je alle area’s inclusief toiletten gezien en kon je dan ook uitermate goed inschatten hoelang het duurde om de volgende dj te kunnen horen. Opvallend detail was dat het vanaf seconde één gezellig druk was! De mensen hadden, na een zeer slecht vorig festivalweekend, er enorm zin in en zochten dan ook een goedmaker voor de opgelopen trauma’s van de week daarvoor.

The kick off

We begonnen onze dag bij de set van Noisecult. Dit duo staat bekend om hun melancholieke klanken en ‘tijdmachine’ platen en dat was dan ook deze set weer het geval! Heerlijk om weer even oude herinneringen op te halen, al wordt het nu wel een hype dat elk festival nu ineens een ‘classic’ stage moet hebben. Enerzijds leuk voor degene die in het verleden leeft, maar het speciale gaat er dan wel snel vanaf. Daarom kon ik één classic setje enorm waarderen. Na wat herkenbare tracks van onder meer DBSTF en Headhunterz was het alweer tijd voor de laatste minuten van de set van Noisecult. Toch jammer dat dit duo moeilijk doorbreekt. De setjes zijn altijd erg afwisselend, zowel nieuwe zelf geproduceerde tracks als herhalende oudere platen uit 2007-2012. Wellicht is dat ook het probleem: er is niet echt een rode draad in hun setjes te vinden. Maar goed, dat valt juist weer erg te waarderen.

Het vervolg

Na de heerlijke opwarmer van Noisecult besloten we nog even het begin van Bass Modulators mee te pikken. Normaliter ben ik niet zo’n fan van deze twee vanwege de overkill aan house gerelateerde tracks, wat ze dan ‘hardstyle’ noemen. Maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd. Een lekkere melodieuze set en als bonusnummer een Defqon anthem track. Na zo’n twintig minuten verhuisden we naar de House of Colors tent waar dj Dyna acte de présence.

De overstap van hardstyle naar bubbling is ongeveer de meest grote die je maar kunt maken en ik kon me hier dan ook niet heel erg vermaken. Na een klein kwartiertje aan ‘schuurplaten’ aangehoord te hebben besloten we naar de Elements of Freestyle area te gaan waar een van de grondleggers in de hardstyle at work was: Zany! Het was alweer een tijd geleden dat ik deze man live had gezien, dus mijn verwachtingen waren dan ook zeker wat hoger dan bij een gemiddeld setje. Helaas bleek mijn verwachtingspatroon iets te hoog, want of het kwam omdat een hardstyle pionier nu freestyle te werk ging of het beste is er wellicht een beetje vanaf. Ik kon werd in ieder geval niet heel warm van zijn set en had ook wel wat grote Fusionplaten verwacht. Maarja, voortaan gewoon weer lekker in een hardstyle area of classic stage stage draaien dus.
Na Zany hoopten we bij Audiotricz wél optimaal te kunnen genieten en dit was gelukkig ook het geval! Een heerlijke melodieuze set en een area die inmiddels goed gevuld was. Ook de twee dj heren gingen volledig los en bij elkaar op de schouders dus dat zegt iets over de goede sfeer. Na deze set vond de transitie van melow naar raw plaats, wat we overigens geen probleem vonden!

De versnellingsronde

Toen was het de beurt aan E-Force live. Een half uurtje flink knallen geblazen en zelfs de mc kon dit niet meer aan, dus wordt er logischerwijs voor een vervanger gezorgd in de vorm van MC Tellem. Dat MC Renegade het niet meer trok is natuurlijk een geintje, MC Tellem is de vaste live mc van E-Force en inmiddels zien we deze groeiende mc steeds vaker tijdens hardstyle events de stage opduikelen. Na een lekkere live set inclusief de track die volgens mij in elke set van E-Force gedraaid wordt, was het de beurt aan onze grote donkere gedaante: Titan! Oja, de track was natuurlijk ‘Seven’! Titan pikte moeiteloos het niveau op van zijn voorganger en het werd alsmaar gekker en gekker. Enorme knallers passeerden de revue en het was ‘nog maar’ 19:30 uur! Titan draaide veel nummers van zijn album en wist het publiek enorm te bekoren. Wat ging het los en wat ging Titan zelf los! Maar het werd nog gekker.

De koning van de hardstyle

… heet Adaro! Wat is die man goed teruggekomen sinds de vervelende aandoening aan zijn oren. Hopelijk komt dat nooit meer terug en gaat hij door op de ingeslagen weg, want zijn producties zijn weer als vanouds, eveneens als zijn setjes. Na een killerset op de afsluiting van Defqon, hadden we enorm zin in zijn set en guess what: nagenoeg dezelfde set als die op Defqon! Damn, wat ging het hard, de organisatie besloot ook de geluidsknop nog meer open te draaien, dus na een slecht geluid tijdens de eerste twee á drie setjes, kwam de set van Adaro dubbel en dwars binnen! De tracks van Adaro & Danny Scandal – ‘For The Streets’ (Regain Remix) en Regain – ‘Push It To The Limit’ waren toch wel dé ultieme rawtracks in zijn set en menig bezoeker wist even niet op welke planeet hij of zij nou daadwerkelijk was. Adaro is én blijft een baas en ook deze set scoorde een dikke 10! Radical Redemption stond alweer klaar om hem op te volgen maar we moesten hiervan toch wel flink bijkomen. Ik besloot om even snel te buurten bij Dr Rude die inmiddels volle bak ging bij de freestyle area. Waar we hem nog eerder deze dag gemist hadden bij de hardstyle area, konden we flink genieten bij de freestyle waar hij een prima setje ten gehore bracht.

Afsluiter zoals het hoort

Omdat we nog steeds moesten bijkomen van de set van Adaro besloten we het eerste gedeelte van Radical Redemption ‘rustig’ aan te doen. Niets bleek minder waar want ook onze vriend uit het oosten klapt er flink op met herkenbare floorkillers. Radical is, in tegenstelling tot Adaro en bijvoorbeeld Noisecult, wat meer te voorspellen qua trackkeuze. Als je hiervan houdt zit je elke keer helemaal gebakken. Wat een set en vooral: wat een sfeer. Brutal 5.0 hakte er weer stevig in en Digital Punk mocht de overgebleven energiecellen nog even flink er doorheen jagen. Wat kan die man afsluiten zeg. Zijn eigen track Firestorm deed het als vanouds erg goed en de remix van Black Demon zorgde ervoor dat ik mijn laatste muntjes moesten spenderen aan wat vloeibaars aan de bar. Een topafsluiter van een man die steeds meer stappen maakt binnen de gekke hardstyle wereld. Voldaan liepen we richting de auto en konden we met de set van Adaro @ Defqon 2015 nog eens dubbel nagenieten. May God be with you all!

Plus

  • degelijk ingerichte locatie
  • grote geboekte artiesten voor dit kleine festival
  • de ZON!
  • Brabantse gezelligheid en gastvrijheid

Min

  • matig afgestelde geluid in de hardstyle area (in het begin)
  • slechts één wc ruimte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws